Gebze Kapalı Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aslı Calıhan, ailesiyle yaptığı görüşmede, cezaevinde kendilerine kötü muamelede bulunduğunu ve siyasi tutuklu birçok koğuşa baskınların gerçekleştiğini öne sürdü.

MA’nın haberine göre, dün cezaevine kızı Aslı Calıhan görüşüne giden Zeynep Calıhan, kızının kendisine “Buradaki birçok siyasi tutukluların bulunduğu koğuşa çevik kuvvet, polis, asker, jandarma, özel tim, hep birlikte baskın yapmışlar” dediğini aktardı.

‘KÜRTÇE GÜNLÜKLER DAHİ ALINDI’

Baskında Kürtçe öğrenme günlüklerinin dahi alındığını ifade eden  anne Calıhan, “Kızım bana bir arkadaşları Kürtçe elma yazmış diye onu bile almışlar. Havalandırmada taşların arasında küçük bir yeşillik çıkmış, onu yolmuşlar. Yatak yorgan, her şeyi dağıtmışlar. Ne aradıklarını da bilmiyorlarmış. Tekrar satmak için cezaevi kantininden alınmış radyoyu bile götürmüşler. Koğuşta yataklardan tutun en ufak şeye kadar, her şeyi dağıtmışlar. Baskından sonra da ‘aradığımızı bulamadık’ demişler” diye belirtti.

‘ÇOÇUKLARIMIZIN YANINDAYIZ’

Çocuklarının yaşanan kötü muameleyi hak etmediğini ifade eden anne Calıhan, “Zaten tutuklular elinizde. Bunu yapmanıza ne gerek var?” diye tepki gösterdi. Uygulanan kötü muamelenin tecrit politikalarının devamı olduğunu ifade eden Calıhan, “Koğuştaki herkes görüşe gelen yakınlarına bu yaşanan durumu anlatıyordu. Hepsi bizim çocuklarımız. Evrensel gazetesi dışında hiçbir gazetenin verilmediğini söylediler. Biz bu durumu kabul etmiyoruz, sonuna kadar çocuklarımızın yanındayız. Onlara bir zarar gelmesini istemiyoruz. Bir anne olarak bunu kabul etmiyorum. Hiçbir anne kabul etmez. Çocuklarımızın zulüm görmesini kabul etmeyiz” diye konuştu.