Mısır yönetimi Türkiye saati ile bu sabah 08.00’de başlamak üzere 72 saatlik ateşkes önerisini İsrail ve Filistin delegasyonunun kabul ettiğini duyurdu. Hamas sözcüsü Ebu Zuhri, öneriyi kabul ettiklerini açıkladı.

Mısır taraflardan üst düzey isimleri kalıcı ateşkes görüşmeleri için Kahire'ye davet etti.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Umuyoruz ki bu önerimiz kalıcı bir ateşkeske varılmasını sağlayacaktır ve barışın sağlanmasına katkı sağlayacaktır” ifadeleri yer aldı.

İlk olarak İsrail, ateşkes önerisini kabul ettiğini duyurdu. Daha sonra Mısır yönetimi İsrail'in yanısıra Filistin delegasyonunun da öneriyi kabul ettiğini açıkladı.

Bir süre sonra Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, 72 saatlik ateşkes önerisini kabul ettiklerini ve ateşkesin başarılı olması durumunda Hamas'ın üst düzey temsilcilerinin kalıcı ateşkes görüşmeleri için en kısa sürede Kahire'ye gideceklerini belirtti..

MISIR'IN ARABULUCULUK GÖRÜŞMELERİ

Mısır’ın şu ana kadar arabuluculuk yaptığı tüm ateşkes girişimleri başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

İsrail Gazze'nin güneyindeki Refah kentini dışarıda tutarak ilan ettiği tek taraflı ateşkes başladıktan sonra Gazze'nin batısındaki Şati Mülteci Kampı'nda bulunan bir evi vurdu. Saldırıda bir çocuk öldü, 30 kişi yaralandı.

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki 'bilinen tüm tünelleri' imha ettiğini iddia etti. Ancak 'bölgede tamamlanması gereken çok daha fazla görev' olduğunu duyurdu.

İsrail’in Gazze’ye düzenldiği saldırılarda şu ana kadar 1865 kişi öldürüldü. (Al Jazeera)