İstanbul'un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi'nde dün akşam evinin balkonunda otururken polis kurşunuyla vurulan Pınar Gemsiz adlı kadının hayatını kaybetmesine ilişkin polisin tuttuğu olay yeri tutanağına DİHA ulaştı.

Tutanakta, İstanbul Adliyesi'ne bağlı savcı zabıt katibi Hakan Başara'nın olay yerine dün gece 03.00'da geldiği ve olay yerinde Gemsiz'in eşi Yaşar Gemsiz ile babası Nur Hamza Kaya ve polislerin olduğu belirtildi. Olayın geçtiği yer olarak belirtilen evin kapısının çilingir aracılığı ile açıldığı ve giriş kapısında içeri girildiğinde halının üzerinde kan izlerinin görüldüğünün belirtildiği tutanakta, balkon kapısının kolunda da kurşun giriş deliği olduğu ifade edildi.

Tutanakta, "Olay yerinde polis tarafından balkon kapısındaki kurşun giriş deliğine göre sokaktan merminin gelebileceği muhtemel durumlar birlikte gözlenmendi" denilmesi de dikkat çekti.

Tutanakta, olay yeri olan evde inceleme ekipleri tarafından gerekli kamera ve fotoğraf çekimi yapıldığı belirtildi. Tutanakta, Gemsiz'in vurulduğu evin altındaki katta da mermi izi bulunmasına rağmen herhangi bir mermi izi olmadığının görüldüğü şeklinde geçildiği de ifade edildi.

PINAR GEMSİZ'İN EŞİ: POLİSLER BİNANIN ÖNÜNDE ATEŞ ETTİ

Tutanakta Pınar Gemsiz'in eşi Yaşar Gemsiz'in tanıklığına da yer verildi.

Yaşar Gemsiz ifadesinde yer alan ifadeler şöyle:

"Ben diğer odada çocuğum Bager ile camdan dışarıya bakarken salonda bulunan eşim Pınar vuruldum diyerek çığlık atıp giriş kapısının önüne kendisini attı. Kontrol ettiğimde göğüs kısmından kan geliyordu. Acil servisi aradım. Acil servisten ambulans gelmeyince, kendi imkanlarımla eşimi hastaneye götürdüm. Eşim hastanede vefat etti. Vurulduğu sırada polis sokaktan araçla geçiyordu. Sokaktan geçen maskeli gençleri dağıtmak için gaz sıkıp silahla ateş ediyorlardı. Balkon kısmından görülen sokağın köşe başında maskeli şahıslar sivil araçları durdurup anahtarlarını alıyorlardı. Maskeli şahıslarda silah görmedim ancak bir tanesinde molotof vardı. Ben olayın ne şekilde olduğunu bilmiyorum. Şikayetçiyim. Olay sırasında evde ben ve çocuklarım dışında kimse yoktu. Ben silahlardan anlarım, sokaktan sıkılan silahın M16 olduğunu düşünüyorum, çünkü sesinden bu şekilde tahmin ettim." 

"Polis araçları 1340 sokağın olduğu kısımdan Millet Caddesi'nden üzerinden binaya doğru gelip köşe başından 1338 no'lu sokağın soluna döndüler. Ben, Millet Caddesi üzerindeyken polis aracından ateş edildiğini gördüm ancak 1338 No'lu sokağa girdikten sonra ateş edilip edilmediğini görmedim. Ancak silah sesleri gelmeye devam ediyordu. O esnadan sonra eşim, vurulduğunu söyleyerek çığlık attı." 

"Polis Millet Caddesi'nden gelirken önce gaz sıktı sonra ateş etmeye başladı. Bizim binanın önünde ateş ettiler ancak boş kovan olup olmadığını bilmiyorum."