Bu yıl 19–20 Ağustos tarihlerinde onuncusu gerçekleştirilen Uluslararası Fıstık Festivali’nin zamanlamasına itiraz geldi.

Gaziantep'te yaşayan gazeteci-yazar Ahmet Aslan, 20 Ağustos 2012’te Gaziantep Karşıyaka Mahallesi’nde saat 19:45'te düzenlenen bombalı saldırıda 8 kişinin öldüğünü, 66 kişinin de yaralandığını hatırlattı.

Ahmet Aslan, daha geçen yıl 20 Ağustos 2016’da da Antep'in Şahinbey İlçesi'ne bağlı Beybahçe Mahallesi'nde yapılan bir sokak düğününde IŞİD tarafından akşam saat 22.40 sıralarında yapılan saldırıda 56 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Bu acı olaylar Antep’in hafızasında tazeliğini korurken 20 Ağustos 2017’de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Uluslararası Fıstık Festivali düzenlemesine tepki gösteren Ahmet Aslan, “Festivalde her iki katliamın düzenlendiği saatlerde konserler, eğlenceler var. Antep'te katliam yıldönümünde festival yapılıyor. Dirilere saygınız kalmadı biliyoruz, ölülere de mi saygınız yok? İnsanların öldüğü, katliama uğradığı tarih ve saatte eğlence düzenlemek nasıl bir aklın ürünüdür?” diye sordu.

“Festivali bir hafta erkene ya da bir hafta sonraya ertelemek çok mu zor geldi?” diye soran gazeteci-yazar Ahmet Aslan, “Bu kentin insanlarına saygınız hiç mi yok?” diyerek tepki gösterdi. (Haber Merkezi)