Gezi parkı direnişi sırasında bir öğretim görevlisinin kimliğine el koyan, gazetecileri ise işten attırmakla tehdit eden İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürü Yunus Dolar, görevden alındı. Ancak Dolar, terfi ederek Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe ve Şile’den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı oldu. Yerine de yardımcısı Mithat Aynacı getirildi.

KADIN  AKADEMİSYENE KEYFİ GÖZALTI

Yunus Dolar, Taksim Gezi Parkı direnişinde göstericilere karşı sert davranan polisi uyaran Kemerburgaz Üniversitesi'nden görevli bir kadın öğretim üyesinin kimliğine el koymuş ve zorla karakola götürmek istemiş, gazeteciler görüntü almaya başlayınca da bundan vazgeçmişti.

MUHABİRE TEHDİT

Yunus Dolar, olaylar sırasında polisin kendilerine gaz sıkmasını şikayet eden gazetecilere de, ‘’Gaz mermisinden korunmayı bilmiyorsanız burada işiniz ne?" demiş ve şikayetçi olan Kanal D muhabirini işten attırmakla tehdit etmişti. Gazeteciler Cemiyeti de Dolar’ın görevden alınması için bildiri yayınlamıştı.

TGC VALİ VE EMNİYET'E ÇAĞRI YAPMIŞTI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), İstanbul Güvenlik Şube Müdürü görevindeki Yunus Dolar’ı kınayan bir açıklama yapmış, açıklamada “Yunus Dolar’ın gazetecilerin ‘Biz gazeteciyiz. Neden üzerimize gaz bombası ve plastik mermi atılıyor?’ sorusu üzerine ‘Korunamıyorsanız burada işiniz ne’ dediğine ve gazetecileri işten attırmak ve gözaltına almakla tehdit ettiğine” dikkat çekilmişti. Cemiyet, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı Yunus Dolar hakkında işlem yapması için göreve çağırmıştı.

Yunus Dolar ise görevinde terfi etti.