Halkın haber alma hakkı için çalışırken, siyasi baskıların hedefi haline gelerek tutuklanan gazetecilere her geçen zaman dilimiyle birlikte yenileri ekleniyor.

En son sınırda mültecileri takip eden Rudaw Muhabiri Rawin Sterk, Libya'da öldürülen MİT mensubunun haberini yaptıkları için Odatv’den Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Barış Pehlivan, Yeni Yaşam’dan Mehmet Ferhat Çelik, Aydın Keser, Yeniçağ’dan Murat Ağırel, Yakındoğu haber sitesinden Alptekin Dursunoğlu tutuklandı.

Bir grup gazeteci, meslek örgütü ve sendika bir araya gelerek, çalıştıkları kurum ayırt etmeksizin gazetecilerin serbest bırakılması için  'Haberin Var Mı İnisiyatifi' adıyla bir araya geldi.

Gazeteciler yaptıkları ortak açıklamayla birlikte, "Çalıştıkları kurumlara veya politik tutumlarına bakmaksızın, cezaevindeki tüm gazeteciler için o demir kapıları hep beraber kıracağız" dedi.

Tutuklamaların halkın haber alma hakkına bir saldırı olduğunu ifade eden gazeteciler, "Unutmayın, gazetecileri tutuklamakla gerçeklerin halka ulaşmasına engel olamazsınız" şeklinde belirterek, "Sadakatimiz sadece gerçeğe ve temeli o gerçeği halka ulaştırmak olan mesleğimizdedir. Kimseye biat etmeyeceğiz, susmayacağız. Halkın gerçekleri öğrenme hakkı için gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. Haberin var mı? Memleketin dağlarına yine bahar gelecek" ifadelerinde bulundu.

İnisiyatif aynı zamanda sosyal medyada  #HaberinVarMı etiketiyle aynı zamanda sosyal medyada yayınlanacak bir video hazırladı.

CEZAEVLERİNDE 151 GAZETECİ TUTSAK

DİSK Basın- İş'in derlediği verilere göre Türkiye'deki cezaevlerinde son tutuklamalarla birlikte 151 gazeteci hapishanelerde tutuklu bulunuyor.

Kaynak: Artı Gerçek