Kendilerine "Dışarıdaki Gazeteciler" adını veren bir grup basın çalışanı, cezaevinde “tecrit altında tutulan” gazetecilerle dayanışma amacıyla Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’ndeki meslektaşlarına mektup gönderdi. Kadıköy Postanesi önünde bir araya gelen çok sayıda gazeteci, ellerinde tutuklu meslektaşlarının fotoğrafları ile “Gazetecilere özgürlük” dövizleri taşıdı. Gazetecilerin ve gazeteciliğin yanında olduklarını bir kez daha belirterek. yazmış oldukları mektupları göndermeden önce bir açıklama yaptı. 

Açıklamaya gazetecilerin yanı sıra çevrede bulunan yurttaşların da destek vermesi dikkat çekti. 

‘KALEMLERE PRANGA VURULUYOR’

Açıklamayı yapan Birgün Gazetesi’nden Gülşah Karadağ, Türkiye’nin bugün dünyanın en büyük gazeteci cezaevi olduğunu hatırlattı. Karadağ, “Bunu biz; bu toprakların gazetecileri değil, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü diyor” dedi. Şu an cezaevlerinde 148 gazetecinin bulunduğu bilgisini paylaşan Karadağ, “Demir parmaklıklar ardına konmaları da yetmezmiş gibi bir de kalemlerine de pranga vuruluyor” diye konuştu. 

En çok hak ihlallerinin yaşandığı cezaevlerinin başında Silivri Cezaevi’nin geldiğini vurgulayan Karadağ, şöyle devam etti: “Fikir ve düşünce özgürlükleri tutsak edilen yazarların, çizer ve hukukçuların mektup alma haklarına ambargo konuyor. Bu durum tam bir hukuksuzluk değil de nedir? Biz dün olduğu gibi bugün de tarihin doğru ve haklı tarafında olduğumuzu göstermek için 'Tecrit Altındaki Gazetecilere' mektup kampanyası düzenledik." 

Gazeteciler, daha sonra kaleme aldıkları mektupları meslektaşlarına postaladı.