Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanlığı gazeteci Tuğrul Eryılmaz’ın taşıdığı sürekli basın kartını iptal etti ve iade edilmesini istedi.

Eryılmaz karara tepki göstererek, “İletişim Başkanlığı'nın bu hafta gönderdiği bir iadeli taahhütlü mektupla yıllardır taşıdığım sürekli basın kartımın iptal edildiği bildirildi" dedi. Eryılmaz bugün T24'te yazdığı köşe yazısında, basın kartının iptal edilmesinin gerekçesini de yazdı: "Gerekçe mi? 70+ bir delikanlı olduğum için 'milli güvenliğe zarar verecek eylemlerim' Fahrettin Altun ve ekibi tarafından cezalandırılmış. Gerçekten burası sözün bittiği yer. Üç yıldır ne yeni basın kartımı verdiler, ne iptal etmişlerdi. Şimdi iptal etmişler. Avukat param olmadığı için konuyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ilgileniyor” dedi.

Eryılmaz aralıksız olarak 20 yıl fiilen gazetecilik yapan gazetecilere verilen sürekli basın kartı taşıyordu. 1975'te TRT Haber Dairesi'nde gazeteciliğe başladıktan sonra ilk basın kartını almıştı. İletişim Başkanlığından, Tuğrul Eryılmaz’a gönderilen mektupta da şöyle yazıyor. “Başkanlığımızdan alınan ilgi yazıda, 10.08.2022 tarihinde toplanan Basın Kartı Komisyonunca Basın Kartı Yönetmeliği'nin 25. maddesinin 2. fıkrası uyarınca adınıza düzenlenen 140033 numaralı sürekli basın kartınızın iptal edildiği bildirilmiştir. Basın Kartı Yönetmeliği'nin 30.maddesi uyarınca ileride herhangi bir mağduriyet yaşamamanız için, iptal edilen kartınızı Bölge Müdürlüğümüze iade etmeniz gerekmektedir. Bilgilerini ve gereğini rica ederim.”