Gazeteci Melis Alphan’ın 2015 yılında Diyarbakır’daki Newroz kutlamalarına ilişkin yaptığı bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Melis Alphan ve avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı çok sayıda gazeteci ve milletvekili takip etti. Duruşma savcısı, önceki duruşma verdiği esas hakkındaki mütalaasını tekrar etti. Alphan ise söz alarak beraatini talep etti.

Duruşmada savunma yapan Avukat Ali Deniz Ceylan, “Müvekkil gazetecidir, fotoğraf paylaşmıştır. Bu fotoğrafın paylaşılmasından sonra oluşmuş bir tehlike yoktur. Bir şiddet unsuru ya da çağrısı yoktur. Maddi unsurdan söz etmek mümkün değildir” diyerek beraat istedi.

Mahkeme heyeti ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla yargılanan ve 7,5 yıla kadar hapsi istenen gazeteci Melis Alphan’ın beraatine karar verdi. Alpan sosyal medya hesabından kararı duyururken, "Beraat ettim. Çok mutluyum. Yanımda olan can arkadaşlarıma, meslektaşlarıma, destek olan herkese çok teşekkür ederim" dedi.