Hrant Dink Vakfı, tarafından organize edilen Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında Ermenistan’a giden gazeteci Gaye Coşar geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Evrensel’de yer alan habere göre, gazetecilik yapmak ve projelerini hayata geçirmek üzere Ermenistan’a giden Gaye Coşar geçtiğimiz hafta geçirdiği trafik kazasının ardından hastaneye kaldırılmıştı. Coşar dün hayatını kaybetti.

Gaye Coşar, uzun yıllardır serbest tercüman ve gazeteci olarak çalışıyor. Üniversite hayatına Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Tarih Bölümü’nde başladı; ancak kısa bir süre sonra Avustralya Western Sydney Üniversitesi’nde İngiliz Edebiyatı ve Psikoloji okudu. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Uluslararası Göç Örgütü gibi kurumların çok sayıda etkinliğinde tercüman olarak görev aldı.

Yaklaşık on yıl boyunca sendikalar ve kadın örgütleriyle çalıştı, ana odak konuları emek-sermaye ilişkileri, uluslararası örgütlenme ve kadın hakları oldu. Emek Partisi Uluslar arası İlişkiler Bürosunda da çalışan Gaye Coşar, Evrensel Gazetesi için de çeviriler yaptı. Türkiye’nin ilk özel haber kanalı NTV’de dış haber editörü ve simültane tercüman olarak çalıştı. Al Jazeera Türk’ün inşa sürecinde iki yıl yer aldı. İstanbul’da yaşayan Coşar, Hrant Dink Vakfı’nın Türkiye-Ermenistan Burs Programı ile gittiği Ermenistan’da gazeteci olarak çalışmalarını sürdürürken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.