Gazeteci Ece Üner’in “Susma”adlı yeni programı için hazırlanan tanıtım filminde katledilen Emine Bulut’un kızının hafızalara kazınan sesinin kullanılması tepki çekti.

Haber programı formatının dışında bir programla ekranlara çıkmaya hazırlanan gazeteci Ece Üner, “Susma” isimli programının ilk tanıtımını yayınladı.

“Adaletsizliği değiştiremezsin ama adaletsizlik karşısındaki duruşunu değiştirebilirsin” sözleriyle yayınlanan tanıtım filminde, Kırıkkale’de Fedai Baran isimli erkek tarafından katledilen Emine Bulut’un yaşamını yitirdiği sırada kızının attığı çığlıklar kullanıldı.
Tanıtıma çok sayıda sanal medya kullanıcı tepki gösterdi.

O tepkilerden bazıları şöyle:

Sayın yetkili, yapabileceğin en hızlı şekilde, sayfanıza sabitlediğiniz tanıtımı kaldırın. Ayıptır. Bir feryad reklam olur mu?

O tatlı kızın bu teasera denk gelince neler hissedebileceğini düşünmediniz mi? Bu travmayı neden tekrar tekrar yaşatacaksınız ona ve diğer insanlara? Bu özrü kabul edilemeyecek bir hatadır.

Ece Üner program yapmaya başlamış. Emine Bulut cinayetinin, kızının sesini defalarca alarak "reklam" yapmışlar. Sürekli dönüyor. O kadar iğrenç ki, tam anlamıyla bir acı pornografisi. Hayatımda gördüğüm en tiksindirici en riyakar işlerden biri. Siz nasıl insanlarsınız?

O kızın çığlıkları kullanılmayacaktı. Herkese koca bir acı olan hala geçmeyen bir yara o olay.”