Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 14 Şubat'ta gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri 4 gün sonra serbest bırakıldı.

Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Şırnak Adliyesi’ne sevk edilen gazeteci Durgut, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi.

Durgut, Şırnak Sulh Ceza Mahkemesi tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'BASKI VE TUTUKLAMALARI KABUL ETMİYORUZ'

Gazeteci Durgut'un Şırnak Adliyesindeki ifade işlemleri sırasında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan ve çok sayıda kişi dayanışma için adliye önünde bekledi.

Durgut'un serbest bırakılmasının ardından kısa bir açıklama yapan DFG Eşbaşkanı Altan, Durgut'un 4 gündür gözaltında tutulduğunu hatırlatarak, "Gazetecilere yönelik baskı ve tutuklamaları kabul etmiyoruz" dedi.

"Zeynep'in bir kez daha gazeteci olduğuna ve bir suç işlemediğine şahit olduk" diyen Altan, "Gazetecilik dışında herhangi bir suç işlemedi. Gazetecileri kriminalize etmek ve çalışmalarından uzaklaştırmak  istiyorlar. Ama bir kez daha diyoruz,  gazetecilik suç değildir. Gazeteciler toplum için haber yapıyorlar  ve Zeynep de bunun için yaptılar. Zeynep baskılara rağmen mesleğini sürdürmeye devam edecek" diye konuştu.

DURGUT'TAN DAYANIŞMA TEŞEKKÜRÜ

Ardından konuşan Zeynep Durgut ise yardım ve dayanışmadan dolayı destek veren herkese teşekkür ederek, "Tutuklu bulunan tüm basın emekçisi arkadaşlarımın da bir an önce serbest bırakılmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı