Adana valisi Hüseyin Avni Coş, 10 Kasım törenlerinde kendisini protesto eden vatandaşı "O gavatı al" diyerek itham etmişti. Görüntüleri inceleyen polisin protestocu vatandaşları belirlemesi sonucu iki kişiye hakaret ve tehdit suçundan dava açıldı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un 'gavat' diyerek tepki gösterdiği vatandaşlar arasında bulunan bir kişiye hakaret suçundan 2 yıl, bir kişiye hem hakaret ve hem tehdit suçundan 4 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Vali Hüseyin Avni Coş'un şikayeti üzerine olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polisin çektiği görüntülerin çözümü yapıldı ve Vali'ye hareket ettiği ileri sürülen Mustafa Onur K. hakkında hakaret ve tehdit suçlamasıyla 4,  Sezer Z. hakkında da 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Savcılık iddianamesinde, sanıkların suçlamayı kabul ettikleri belirtildi. Adana'da 10 Kasım törenleri sırasında yaşanan arbede sonucu Vali Hüseyin Avni Coş aleyhine sloganlar atılmış, Vali Coş ise gösterilere 'Allah belanı versin diyen o gavatı al' olmuştu.

VALİ KABUL ETTİ: GAVAT DEDİM

Büyük tartışmalara neden olan bu olay sonrasında Vali Coş önce kavas dediğini sandığını ama daha sonra görüntüleri izleyince ağzından o kelimenin çıktığını farkettiğini söyledi. Vali "İstemeden ağzımızdan çıkmış bir kelime ama halka değil o küfürbaz şahsa yöneliktir" ifadelerini kullanmıştı.

10 KİŞİYE PARA CEZASI

Tartışmalar bununla da sınırlı kalmadı. Adana Emniyet Müdürlüğü protesto gösterilerine katılan 9 kişiye Kabahatler Kanunu'na göre 186'şar lira para cezası kesip serbest bıraktı. (Yarın Haber)