HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, “HDP’liyiz her yerdeyiz” kampanyası kapsamında Antep’te basın toplantısı düzenledi.

Garo Paylan’a Halklar ve İnançlar Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, HDP Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü ve partililer eşlik etti.

‘DİMDİK AYAKTAYIZ’

Duvar’dan Ali Vefa Yurdal’ın haberine göre, HDP’ye yönelik yapılan haksız suçlama ve saldırılara karşı dimdik ayakta durduklarını söyleyen Paylan, “Yalnızca iktidardan bahsetmiyorum; topyekûn bu tekçi devlet anlayışı 6 yıldır bize saldırıyor. Gerçekten yaşadıklarımız dünyanın herhangi bir siyasi partisinin başına gelmiş olsaydı veya bizim başımıza gelenlerin yüzde 1’i şu anda iktidarı taşıyan AKP’nin başına gelse, geride AKP diye bir şey kalmazdı" dedi.

"AKP, mevki, makam, şan şöhret, yolsuzluk ile iktidarında servet ve makam devşirmeye çalışan bir anlayışın partisi" diyen Paylan, "Bu anlayışın partisine böyle bir yönelim olduğunda o parti darmaduman olur. HDP olarak mesaimizin büyük bir bölümünü bize yapılan saldırılara ayırıyoruz. Oysa Türkiye’nin üçüncü büyük siyasi partisinin görevi, Türkiye’yi bu girdaptan nasıl çıkarırız diye çalışmak. Ama enerjimizin ciddi bir bölümünü bize karşı yapılan yönelimleri püskürtmek üzerine, direnme üzerine harcıyoruz” ifadelerini kullandı.

'TEK ADAM REJİMİNİ KALICILAŞTIRMAK İSTİYORLAR'

İktidar ve ortağının tek adam rejimini kalıcılaştırmak için anayasal güvence sağlamak istediğini ifade eden Halklar ve İnançlar Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, “Bu ülkede devam eden faşist rejimin 2023’te başka bir vizyona geçeceğini hepimiz biliyoruz. Anayasal değişiklik bağlamında aslında hedefledikleri şey, anayasayı değiştirecek bir çoğunluğu elde ederek rejimin bugün fiilen devam eden uygulamalarını bir anayasal güvence altına almak. Tek adam rejimini kalıcılaştırmak ve tahkim etmek istiyorlar. Hepimiz bu gelişmelerin farkındayız” diye konuştu.

Partinin örgütlenmesinden sorumlu HDP Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü ise HDP’nin daha teşkilatlı ve koordine bir yapıda olması için çalışmaların devam ettiğini, Türkiye’nin en büyük üçüncü siyasi partisine yapılan haksızlıkların son bulması gerektiğini söyledi.