Gözaltında tutulduğu ilçe emniyet binasında intihar ettiği öne sürülen Murat Araç’ın annesi Azize Araç, aradan geçen 4 yılda “adalet” sağlanmadığını belirterek, “Garibe Gezer’i duyduğumda aklıma Murat geldi” dedi. 

Antalya'da 15 Aralık 2017’de gözaltında tutulduğu Gazipaşa ilçe Emniyet Müdürlüğü'nün 3'üncü katından atlayarak intihar ettiği ileri sürülen 19 yaşındaki Murat Araç'ın ölümüne ilişkin aradan geçen 4 yılda “Adalet” sağlanmadı. 

Antalya Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, Araç’ın gözaltında ölümüyle ilgili yürüttüğü soruşturmayı, 3 yıl sonra tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamede, Araç’ın gözaltı işlemlerini yapan ve ona refakat eden komiser yardımcısı Y.D. ile polis U.Y. hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Ailenin “işkence” ve “kasten öldürme” suç duyurusu ile ilgili takipsizlik kararı verilirken, iddianamede, Araç’ın anne ve babası müşteki olarak yer aldı. Açılan davanın 3'üncü duruşması, 30 Kasım tarihinde Gazipaşa Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma, aile avukatı Ahmet Özmen’in mazeret bildirmesi üzerine 22 Mart 2022’ye ertelendi.

‘BEN ADALET İSTİYORUM’

Emrullah Acar'ın Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre, Araç’ın annesi Azize Araç, suçluların hak ettiği cezayı almadığını belirterek, “Bize oğlumun intihar ettiğini söylediler. 

Ben bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Oğlum kendini atmadı, işkence gördü ve öldürüldü” dedi. Aradan geçen 4 yılda kimsenin cezalandırılmadığını belirten Araç, “Kim yaptıysa cezasını alsın. Murat geri gelmez, ama bizim acımız bir nebzede olsa hafifler. Mahkemede, sonuna kadar yapanlardan davacı olduğumu belirttim. Ben adalet istiyorum” ifadelerini kullandı. 
 
‘ACILARIMIZ ORTAK’

Kandıra 1 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde uğradığı sistematik işkence ve cinsel şiddet sonrası tek başına tutulduğu hücrede hayatını kaybeden Garibe Gezer’i duyduğunda, 4 yıl önce yaşadığı “acının” tazelendiğini dile getiren Araç, “Duyduğumda aklıma Murat geldi. Annelerin yaşadığı acı aynıdır. Bir çocuk ölünce bütün anneler hisseder. Benim için hepsi aynı. Murat’ın Garibe’den bir farkı yok. Acılarımız ortak” diye konuştu.

‘DAVAYA SAHİP ÇIKIN’

Son dönemde “Adalet” talep eden kişilerin sayısının artığına dikkati çeken Araç, “Bende adalet istiyorum. Sorumluları kimse cezalarını çekmelerini istiyorum. Murat’ın unutulmamasını istiyorum. O hep kalbimizde olacak. Mahkeme salonlarında bu güne kadar adalet görmedim. Adalet onların elindedir. Adaletin gelmesi için herkesin elinden geleni yapması lazım. Annelerin artık yüreğinin yanmaması gerek. Artık kimse Murat ve Garibe gibi yaşamını yitirmesin. Duyarlı olan herkes bu davaya sahip çıksın” şeklinde konuştu.