Van'da 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren 103 kişiyi anmak için KESK’in yapmak istediği açıklamaya müdahale eden polis, HDP İl Eşbaşkanı Ümit Dede ve 10 KESK üyesi gözaltına aldı. 
 
Van'da KESK'in 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren 103 kişiyi anmak için Feqiyê Teyran Parkı'nda yapmak istediği basın açıklamasına izin verilmedi. KESK binasının etrafını kapatan polis, açıklamanın dışarıda yapılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. KESK'liler ise açıklamayı Feqiyê Teyran Parkı'nda yapacaklarını söyleyerek, parka yürümek isteyince polisin müdahalesiyle karşılaştı. 
 
Müdahale sonrası HDP İl Eşbaşkanı Ümit Dede, KESK'e bağlı sendika yöneticileri Bedri Yamaç, Mesude Demir, Gürsel Yamaç, Şerif Ateş, Sehar Ataş, Emin Yılmaz, Murat Atabay, İbrahim Özkan, Seyfettin İtah ve Hamit Aker gözaltına alındı. 
 
Gözaltına alınanlar Van Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Müdahale sırasında HDP Milletvekili Murat Sarısaç'ın da darp edildiği belirtilirken, gözaltına alınan Gürsel Yamaç'ın ise beyin kanaması şüphesiyle hastanede tutulduğu bilgisine ulaşıldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı