Diyarbakır'daki Diyar Galeria sitesi, Maraş merkezli deprem sonrası ağır hasar aldı. İçinde 12 kedinin bulunduğu bina için yıkım kararı çıktı. Hayvanların sahipleri ve hayvanseverler tarafından yapılan çağrılara rağmen binanın 22 Şubat sabahı yıkımına başlandı. Kamuoyunun yoğun baskısı üzerine yıkım birkaç saat sonra hayvanların kurtarılması amacıyla durduruldu.

Diken.com.tr Ankara temsilcisi Altan Sancar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Galeria içindeki bütün kedilerin kurtarıldığını söyledi: "Diyarbakır Galeria'da kurtarılmayan kedi kalmadı. İçeride olduğu söylenen köpek ise daha önce çıkarılmış. İsim isim sayarsam eksik kalanlara haksızlık olur ama emeği geçen herkese teşekkürler. Canını riske atıp çalışma yapanlara ayrıca teşekkürler." 

Çalışmalarda kurtarılan 12 kedinin ilk muayeneleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince yapıldı. Sahibi olanlar, sahiplerine teslim edilirken, sahibi çıkmayanların ise sahiplendirileceği öğrenildi. Yıkım çalışmaları yeniden başlatıldı.