Konyaspor'un futbolcusu Ahmet Çalık şubat ayında yapmayı planladığı düğünü için tarih almaya giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Gençlerbirliği'nde yetişen, Galatasaray ve Konyaspor'da stoper mevkisinde forma giyen milli futbolcu bugün Ankara'da kaza yaptı. Saat 09.00 sıralarında, Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi'nde meydana gelen kazada Çalık'ın kullandığı 06 CLK 94 plakalı araç, Ankara-Niğde yolunda kontrolden çıkıp, şarampole devrildi. Kazayı görenlerin ihbarıyla bölgeye sağlık ekibi ve güvenlik güçleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde, araçta yalnız olan Ahmet Çalık'ın vefat ettiği belirlendi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.  

KONYASPOR: DERİN ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ

Çalık'ı vefatıyla ilgili Konyaspor'dan yapılan açıklamada, "Konyaspor'umuza geldiği ilk günden bu yana taraftarımızın ve şehrimizin sevgisini kazanan futbolcumuz Ahmet Çalık'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta futbolcumuz Ahmet Çalık'ın ailesi olmak üzere hepimizin başı sağ olsun" denildi.

Yeşil-beyazlı kulüp 2004 yılında da teknik direktörü Tevfik Lav'ı trafik kazasında kaybetmişti. Çaykur Rizespor ile 4 Nisan 2004'te oynanan ve 2-1 kazanılan lig maçının ardından 5 Nisan'da ailesini görmek için Manisa'ya doğru yola çıkan Lav, geçirdiği trafik kazasında vefat etmişti. 

GALATASARAY'DAN 2020 YILINDA AYRILMIŞTI

Kariyerine Gençlerbirliği altyapısında başlayan Ahmet Çalık, 2017'de Galatasaray'a transfer olmuştu. 2020 yılında sarı-kırmızılılardan ayrılan milli futbolcu, Konyaspor'a transfer olmuştu. 3 sene Galatasaray forması giyen Ahmet Çalık için sarı-kırmızılı kulüp taziye mesajı yayınladı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Eski futbolcumuz Ahmet Çalık'ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevdiklerine ve Türk spor camiasına başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

GENÇLERBİRLİĞİ'NDEN TAZİYE MESAJI

Altyapısında yetiştiği Gençlerbirliği de Ahmet Çalık'ın hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. Ankara ekibinden yapılan açıklamada, "Altyapımızda yetişen ve genç yaşta takımımızda kaptanlık görevini üstlenen, Konyaspor’da forma giyen eski futbolcumuz Ahmet Yılmaz Çalık’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Merhum futbolcumuza Allah’tan rahmet kederli ailesine, sevenlerine, camiamıza ve Türk futbol ailesine başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.