Alpaslan Kuytul’un başında olduğu Furkan Vakfı’na yönelik polisin sert müdahalesinin ardından İçişleri Bakanlığı iki polis hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Birgün'den Berkay Dündar'ın haberine göre, hukukçu Ayhan Erdoğan sadece iki polise soruşturma açılmasının yeterli olmadığını, üst yetkililere de soruşturma açılması gerektiğini belirtti.

Furkan Vakfı’na yönelik şiddetin arka planında tarikat çatışması olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bu tarikatlar arası bir savaştır. Onun için bu soruşturulacaksa tarikat ilişkileri de araştırılmalıdır. Tarikattan olup olmamasına bağlı olmaksızın hangi düşünceye sahip olduğu incelemeksizin şiddet görmesine, işkence görmesine karşı çıkmamız gerekir" dedi.

Erdoğan şöyle konuştu: “Orada grup amirleri var. Grup amirlerinin onayı ve talimatı olmaksızın böyle bir şey yapamazlar. Yaparlarsa grup amiri onların önüne geçer ve engeller, en azından böyle bir çaba görürüz. Dolayısıyla öncelikle olay yerinde bulunan ekip amirlerinin hakkında da soruşturma açılması gerekir. Bu soruşturmanın sadece disiplin yönünden açılması yeterli değildir. Burada işkence suçu var ve kasten işlenmiş.”