Furkan Vakfı, Adana’da gerçekleştirmek istedikleri toplantıya yapılan polis müdahalesinden sonra bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Bize bu zulmü yapanlar bilsinler ki; yapılan bu zulmü her yerde duyuracağız ve zulme asla razı olmayacağız” ifadelerine yer verildi.

Laiklik karşıtlığyla bilinen ve referandumda 'hayır' diyeceğini açıklayan Furkan Vakfı’nın Adana’da düzenlemek istediği toplantıya polis müdahale etmişti. Müdahalede bazı vakıf üyeleri yaralanmış, bir polisin vakıf üyesi kadının başörtüsünü çıkarmaya çalışması kameralara yansımıştı.

Yaşan müdahale sonrası açıklama yapan Furkan Vakfı, "Vakfımızın konferansları 3 yıldır çeşitli yollarla engelleniyor ya da son anda iptal ediliyor. Furkan Vakfı yetkilileri ve gönüllüleri bu durumu 3 yıldır gündeme taşıdığı halde hiçbir çözüm getirilmediği gibi engellemeler her geçen gün artarak devam ediyor" dedi.

Müdahaleyi kınayan vakıf, "Hayatında bir taş bile atmamış bizlere karşı yapılan bu acımasız zulmü şiddetle kınıyoruz. Destek veren tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun diyoruz. Sosyal medyadan bu yaşadığımız olaylar hakkında kınama mesajı yayınlayanlara da teşekkür ediyoruz. Böyle bir zamanda haklının ve mazlumun yanında durabilmek artık ayrı bir yürek istiyor... Bize bu zulmü yapanlar bilsinler ki; yapılan bu zulmü her yerde duyuracağız ve zulme asla razı olmayacağız" ifadelerini kullandı.