Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Konfederasyonu tarafından düzenlenen 'Vefa İftarı' programında bir konuşma yaptı.

Sözlerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın selamını ileterek başlayan Oktay, Türkiye'nin uluslararası sorunların çözümünde anahtar ülke olduğunu belirterek "Türkiye demek çözüm demektir" dedi.

Oktay "Recep Tayyip Erdoğan, dünyadaki tüm ülke liderleri ile rahatça diplomasi yürütebilen sayılı liderlerdendir" bilgisini verdikten sonra Türkiye ile Ermenistan arasında başlayan normalleşme sürecine karşı HDP’nin dinamit koyduğunu ileri sürdü.

Oktay, "İşte HDP’yi görüyorsunuz; Sözde Ermeni soykırımı tanınsın diye milletin meclisinde millete hakaret edercesine teklif veriyorlar. TBMM çatısı altında, millete iftira atmak, fikir terörüdür" dedi.

Oktay, Ermeni sorununa ilişkin olarak ise Erdoğan'ın sözlerinden alıntı yaparak "Biz yıllardır Türkiye’yi sıkıştırmanın aracı olarak kullanılan Ermeni meselesinde daima bir adım önde olduk. Konunun tartışılmasından, tezlerimize aykırı fikirlerin serbestçe dile getirilmesinden asla rahatsızlık duymadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla ifade ettiği gibi hakikatin kıvılcımı, fikirlerin yasaklanmasından değil; 'müsademe-i efkardan' yani 'fikirlerin çarpışmasından' doğar"