Gülen Cemaati’ne mensup olduğu ileri sürülen polislere yönelik operasyonları önceden bilen Twitter fenomeni Fuat Avni'nin yarın (12 Aralık Cuma günü) aralarında 150’ye yakını gazeteci olmak üzere 400 kişinin gözaltına alınacağını ileri sürmesinin ardından gündem bir anda değişti. İstanbul'da Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı çalışanlarına destek olmak için iki yayın grubunun da bağlı olduğu Feza Gazetecilik AŞ'nin önünde kalabalık bir grup toplandı.

Fuat Avni "Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerinin Genel Yayın Yönetmenleri de göz altına alınacaklar listesinde. Operasyonun merkezi İstanbul TEM Şube. Ekrem Dumanlı dahil Zaman Gazetesi'nin neredeyse yarısı gözaltı listesinde. Kerim Balcı, Nuh Gönültaş, Adem Yavuz Aslan, Erhan Başyurt, Bülent Keneş Mehmet Baransu ve Emre Uslu listede" diye yazmıştı.

Fuat Avni'nin iddiaları üzerine toplanan kalabalığa hitap eden Zaman Gazetesi Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı,“Bu mevzuyu basite indirgemek, bir Cemaat-parti kavgası gibi senarize etmek çok büyük gaflet olur. Bunun faturasını bu ülke çok ağır öder. Böyle bir operasyon, demokrasiye, basın özgürlüğüne darbedir” dedi.

Fuat Avni'nin @fuatavnifuat hesabından attığı tweetler şöyleydi: 


1. 17-25 Aralık, Aksaray, Aktorpil, ekonomik dengelerin bozulması, AKP'nin içten içe kaynaması, AYM korkusu, Tiran'ı harekete geçirdi.

2. Cemaat'in terör örgütü ve paralel devlet olduğu iddiasını ortaya atarak bugünlere zemin hazırlayan Tiran büyük operasyonun startını verdi

3. Yarın yani 12 Aralık Cuma günü İstanbul, Ankara ve Malatya merkezli operasyonlar yapılacak.

4. İstanbul'da Zir Vadisi ve Poyrazköy'deki kazılarda çıkan bomba ve mühimmatla ilgili çalışma yürüten ekibin gözaltına alınması planlanıyor

5. Bunları haber yapan Kerim Balcı, Nuh Gönültaş, Adem Yavuz Aslan, Erhan Başyurt, Bülent Keneş Mehmet Baransu ve Emre Uslu listede.

6. Ayrıca Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerinin Genel Yayın Yönetmenleri de göz altına alınacaklar listesinde.

7. Cemaat geneline yargı ayağı, medya ayağı, emniyet ayağı gibi geniş çaplı operasyon yapılacak.

8. Operasyon kapsamında gözaltına alınacak gazeteci sayısı 150'ye yakın.

9. PKK'nın zamanı geldiğinde kullanmak üzere İstanbul'un çeşitli noktalarına gömdüğü bomba ve silahları emniyetçiler koydu denilecek.

10. Bazı polis memurları gizli tanık yapılarak 'Bu bombaları amirlerimiz koydu' ifadesi çoktan kayda geçirildi.

11. El-Kaide kapsamında Tahşiyeciler grubuna operasyon yapan polis ekibi de gözaltı listesinde yer alıyor.

12. Ankara'daki operasyon Başbakanlık Çalışma Ofisine böcek koydukları iddia edilenlere yapılacak. Bu kapsamda 147 kişi gözaltına alınacak

13. Malatya'daki operasyon, Hürkuş ve Zirve Yayınevi'nde yaşanan cinayet dosyasında görev alan 47 polisi kapsıyor.

14. Genel olarak operasyonun merkezi İstanbul TEM Şube. Ekrem Dumanlı dahil Zaman Gazetesi'nin neredeyse yarısı gözaltı listesinde.

15. Cemaat'le birlikte muhalif basın ve merkez medya da operasyon kapsamına dahil edildi.

16. Ülke çapında 400 kişinin gözaltına alınmasını hedefleyen operasyonla HÜKÜMET DARBESİ başlatıyor.

17. Tiran 'Operasyon beklediğimizden güçlü bir etki oluşturursa gerekirse seçimleri bile askıya alırız' dedi.

18. CHP-MHP ve Merkez Medya'nın karşı koyma ihtimaline binaen ilk adım 'Ergenekon'un intikamını alıyoruz' planıyla devreye sokuluyor.

19. Hükümet Darbesi ve Nefret Operasyonu kapsamında Tiran'ın aylardır beklettiği 28 Şubat dosyası ikinci safhada raftan indirilecek.

20. 28 Şubat gerekçesi ile Merkez Medya'ya, Türkiye'nin tanınmış iş adamlarına, medya patronlarına ve yazarlara operasyon yapılacak.

21. Cemaate operasyon yapılırken Ergenekon'un intikamı diye susturulan merkez medya sonraki safhada 28 Şubat bahanesiyle tasfiye edilecek.

22.Muhafazakar kesim de 28 Şubat kapsamında gözaltına alınacak iş adamı, yazar ve gazetecilerin operasyona dahil edilmesiyle memnun edilecek

22.Üçüncü aşamada parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişe muhalefet eden herkes Alevisinden Ülkücüsüne operasyon kapsamına alınacak

23. Bu süreçte yargı hedef alınarak hukuku askıya alma operasyonları devam edecek. Operasyonda görev alacak hakim ve savcılar belirlendi.

24. KÇG'nin toplantısında Hürriyet ve Sözcü'ye atanacak isimler bile netleştirildi.

25. O kadar çaresizler ki siyaseten intiharları olacak bu adımı atmak zorundalar. Aylardır yürüttükleri üç safhalı planlarını deşifre ettim.

26. 'Bugüne kadar yaptıklarımıza kimse ses etmedi gerekirse Batı'yla bir süre ilişkilerimizi dondururuz ne de olsa halk arkamızda' diyorlar.

27. En çok korktukları halk desteğinin kaybolması. 'Eğer Oslo mutabakatları ortaya çıkarsa destek biter' diye emniyet tasfiye ediliyor.

28. Haftalarca sürecek operasyonlarla Oslo'da mutabık oldukları ve 12 maddesini hayata geçirdikleri süreci böylece kamuoyundan gizleyecekler

29. Öve öve bitiremedikleri akil insanlar ve sekreterya bile Oslo'nun temel müzakere maddesiydi. Sonuç itibariyle Tiran kendini bitirdi.

Fuat Avni bu mesajları medyada haber olup tartışılmaya başlandıktan sonra da şunları yazdı:

1. Muhalif cepheyi sindirmek için yapılacak Nefret Operasyonu'nu deşifre edince KÇG paniğe kapıldı. Operasyon erken saatlere çekiliyor.

2. Nefret Operasyonu'nun maşası İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri Ankara ile yoğun telefon temasına başladı.

3. Kriz merkezi oluşturuldu. Sızıntının nereden olduğunu bulmaya çalışıyorlar. Operasyonu bilenler sınırlı sayıdaydı.

4. Koordinatörlüğünü Terörden sorumlu mdr. yrd. Mustafa Çalışkan'ın başkanlığında kurulan KÇG'nin İstanbul ayağından başka bilen yoktu.

5. Mustafa Çalışkan operasyon deşifre olmasın diye tüm personeline iki gün zorunlu izin verdiğini Ankara'ya (bize) iftiharla söylemişti.

6. Çalışkan, TEM şube mdr, büro amiri, İstihbarat Şube Mdr. Mehmet Keçeci Soner Solak, hafta başı gizlice Ankara'ya gelip toplantıya katıldı

7. Hafta içi ikinci kez Ankara'ya geldiler ve operasyon günü belirlendi. Operasyon notu bana dün ulaştı. Teyit etmeden yazmak istemedim.

8. KCK'nın İstanbul ekibinde yer alanları deşifre ediyorum.

Başkan Mustafa Çalışkan, İstihbarat'tan sorumlu mdr yrd Ahmet Metin Turanlı.

9. KCK'nın İstanbul ekibi:

TEM Şube Mdr. Kayhan Ay

İstihbarat Şube Mdr. Edip Vural

Cemaatlerle Mücadele Büro Amir Başkomser Engin Sunguroğlu

10. KCK'nın İstanbul ekibi:

Cemaatlerle Mücadele Bürosu'nda komiser Hakan Denli

Komiser Murat Sezgin

Komiser İsmail Gülmez

Mehmet Keçeci

11. KCK'nın İstanbul ekibi:

Polis memurları

Soner Solak

Süleyman Bal

Mehmet Fatih Polat

Seyfi Can Koru

M.Ali Toklu

Ömer Sonkur

12. KCK'nın İstanbul ekibi, özellikle açığı olanlardan seçildi. Elleri kolları mahkum. Gerektiğinde önlerine konacak açıkları çok.

13. İstanbul C. Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı, Ankara'dan fırça yiyince 'Her şeyi elinize yüzünüze bulaştırdınız' diye ekibi fırçaladım dedi

14.Yarın ki soruşturmayı yürütecek ve gözaltı kararı verecek hakim ve savcılar paniğe kapılmış durumda.Şu an üzerlerinde inanılmaz baskı var

15. Gözüm üzerinizde. Operasyon startına kadar her şeyinizi deşifre edeceğim. Kendinizden bile saklasanız isimlerinizi ülkeye ezberleteceğim




İlgili haber:

fuatavni: Yarın Cemaat'e kapsamlı operasyon geliyor, listede 150 gazeteci var