Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries, Fransa'nın 'Barış Pınarı Harekatı' hakkında kabul ettiği karar nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Çarşamba günü Fransız Parlamentosu'nda 'Barış Pınarı Harekatı' aleyhinde oylanan karar tasarısı oy birliği ile kabul edilmiş ve Türkiye'nin askeri harekatı kınanmıştı.

Ulusal meclis kararı tüm saldırıların derhal durdurulması çağrısında bulunmuş, bununla da kalmayarak Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) ve onun "DAEŞ ile mücadele eden tüm Kürt ve Arap unsurlarına Fransa'nın sarsılmaz desteği" metinde ifade edilmişti.

Kararda ayrıca Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetine "Kürt ve Arap dost ve müttefiklerini destekleme, sivil nüfusu koruma, istikrarı sağlama ve Suriye'nin kuzeyindeki güvenlik kaosunu önleme adına her türlü önlemi alması" çağrısı yapımıştı.

Bu kararname üzerine Perşembe günü Türk Dışişleri Bakanlığı tepki olarak yazılı açıklama yaptı ve kararname şiddetle kınanarak reddedildi. Açıklamada "Fransa'nın Suriye topraklarında bir terör devleti kurmaya çalıştığı ve uğradığı hayal kırıklığı sonucu bu kararı aldığı gayet iyi anlaşılmaktadır" ifadeleri kullanıdı.