Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, korona virüsü (Covid-19) vakalarındaki hızlı artış nedeniyle 30 Ekim itibarıyla ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurdu.

Macron, Elysee Sarayı'ndan halka seslenerek, salgın tedbirlerini açıkladı.

Fransa'da virüsün çok hızlı şekilde yayıldığını ifade eden Macron, salgınla mücadelede iyi strateji izlediklerini söyledi.

Macron, Avrupa'da İspanya ve İrlanda gibi ülkelerin daha erken vakitte sıkı tedbirler aldığını ancak bu ülkelerle aynı durumda olduklarını belirtti.

Salgında ikinci dalgada ilkinden daha fazla kişinin hayatını kaybedeceği uyarısında bulunan Macron, haftada 1,9 milyon test yapıldığı bilgisini paylaştı.

Macron, 30 Ekim itibarıyla ülke genelinde 1 Aralık'a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını dile getirdi.

Üniversitelerin dışında tüm okulların açık olacağını kaydeden Macron, uygulama kapsamında insanların işe, markete ve sağlık kuruluşlarına gitmek için dışarı çıkabileceğini ifade etti.

Macron, bar, restoran ve mağazaların da kapatılacağını aktardı.

Yaşlı bakımevlerine ziyaretlere izin verileceğini söyleyen Macron, insanların dışarı çıktığında yanlarında izin belgesi bulundurmaları gerektiğini belirtti.

Macron, salgının seyrinin her 15 günde tekrar değerlendirileceğini, hedeflerinin günlük vaka sayısını 5 bine düşürmek olduğunu söyledi.

Fransa'da 54 bölgede 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Son olarak 25 Ekim'de kayıtlara geçen 52 bin 10 vakayla salgının başlangıcından bu yana Fransa'da ve Avrupa'da en yüksek günlük vaka sayısı tespit edilmişti.