Emeklilik yaşının 62'den 64'e çıkarılmasına karşı protestoların sürdüğü Fransa'da, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a 'pislik' dediği iddia edilen bir kadın gözaltına alındı. 

Fransa'nın BFMTV kanalının aktardığına göre, ülkenin Saint-Omer bölgesinde 'Sarı Yelekliler' hareketinin temsilcilerinden olan kadın, Facebook paylaşımının ardından valinin şikayeti üzerine evine gelen polislerce gözaltına alındı. Kadının, Macron'un tartışmalı emeklilik reformuna ilişkin Fransız televizyonlarına konuştuğu 22 Mart'tan bir gün önce Facebook üzerinden onu kastederek "Pislik yarın 13'te sizlere, hiçbir kıymet verilmeyenlere seslenecek. Pisliği sadece televizyonlarda görebiliyoruz" yazdığı belirtildi.

'KLAVYENİN AZİZLİĞİNE UĞRADIM'

Euronews'ün aktardığına göre, Fransa'nın "La Voix du Nord" gazetesine konuşan 50'li yaşlardaki kadın, "Beni ibret olsun diye cezalandırmak istiyorlar" dedi. Paylaşımında başka bir kelime yazmak istediğini ama 'klavyenin azizliğine' uğradığını belirten ve gazetenin Valerie olarak adlandırdığı kadın, cuma sabahı kapısı çalındığında polisin kendisini gözaltına almaya geldiğini görünce çok şaşırdığını söyledi.

"Onlara bunun bir şaka olup olmadığını sordum, daha önce hiç tutuklanmamıştım" diyen kadın, "Ben bir numaralı halk düşmanı değilim" ifadelerini kullandı.

20 Haziran'da 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla mahkemede ifade verecek olan kadın, Facebook'ta paylaştığı ifadelerden suçlu bulunduğu takdirde 12 bin euroya kadar para cezasıyla karşı karşıya kalacak, ancak hapis cezasına çarptırılamayacak.