Fransız hükümet sözcüsü Сhristophe Castaner, Türkiye'deki mevcut siyasi durumun, bu ülkenin AB'ye üyelik müzakerelerine devam etmesini daha imkansız hale getirdiğini savundu.

France Inter radyosuna demeç veren Castaner, "Bir şeyi kesin olarak söyleyebilirim: Türkiye'deki siyasi durum, mevcut pozisyonlarımız göz önüne alındığında, üyelik müzakerelerine, görüş alışverişine, Türkiye'yle entegrasyonun güçlenmesini beklemeye devam etmenin imkansız olduğunu gösteriyor" dedi.

Türkiye'yle üyelik müzakerelerinin durdurulduğunun, bugün için bir gerçek olduğunu kaydeden Castaner, Avrupa ve Türkiye arasındaki diyaloğun ise sürmesi gerektiğinin altını çizdi.

Castaner, "Son yıllarda Türkiye ile müzakereler boşa vakit kaybı haline geldi. Son 10 yıl içinde Türkiye'yi Fransa'daki siyasi tutumları haklı göstermek için günah keçisi olarak kullandık. Türkiye'yi korkutmak için de kullandık ancak aslında Türkiye, ortak tarihimizin bir parçası" ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB'nin ekim ayında Türkiye ile müzakereleri durdurma konusunu tartışabileceğini söylemişti.