İspanya'yı 1936-1939 arasındaki iç savaş yıllarının ardından 36 sene demir yumrukla yöneten General Francisco Franco'ya dair yeni bir biyografi kitabı, diktatörün 'acımasızlığının kökeninin çocukluğunda yattığı' savını ortaya attı.

Doktoru Pilar Eyre ‘Franco’nun Mahremi’ adlı kitabında 38 yıl önce bugün (20 Kasım) ölen Franco’nun, babasıyla arasındaki sorunlu ilişkisini ve cansız cinsel hayatını anlattı: “Merhametsiz kişilerde görülen iki tipik özellik onda da vardı: Oedipus kompleksi ve baba tarafından istismar edilme. Şiddet eğilimli ve alkolik babası Nicolas, Franco’nun doğduğu gün genelevdeydi. Oğlunun çelimsiz vücudu ve tiz sesiyle dalga geçen baba Franco, onu ‘Paquita’ (Francisco isminin kadınlar için kullanılan versiyonu) ve ‘marica’ ( eşcinsel ) diye çağırırdı. Çocuk Franco da annesini kahramanlaştırdı. Hatta bir keresinde ona evlenme bile teklif etmişti.”

Eyre, Fas’ta savaşırken bir testisini kaybeden Franco’nun, ‘cinsel isteklerinin yerini başka şeylerle doldurmayı tercih ettiğini’ savundu. Çok basit bir ameliyat olmasına rağmen Franco’nun masaya yatmayı kabul etmediğini belirten Eyre, “Cinsellikle ilgilenmiyordu. Arzularını güce ve iktidara olan açlığıyla bastırmıştı. Hırs, onun için orgazmın yerini almıştı” dedi. (The Local)