Formula 1 Rolex Türkiye Grand Prix’si'nde Red Bull'dan Max Verstappen ve Mercedes'ten Lewis Hamilton yine kozlarını paylaşıyorlar. Büyük heyecanla takip edilen yarışa Mercedes-AMG PETRONAS'tan Valtteri Bottas ilk sıradan başladı.

2. sıradan ise Red Bull Honda pilotu Max Verstappen start aldı.

Sıralama turlarında Lewis Hamilton en hızlı turu atmasına rağmen güç ünitesindeki değişim nedeniyle 10 sıra cezası bulunuyordu. 8. şampiyonluğunu kovalayan pilot yarışa 11. sıradan başladı.

Geçtiğimiz sezon Covid kısıtlamaları altında düzenlenen yarışın ardından bu yıl tekrar ülkemize gelen Formula 1'e taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

YARIŞIN ÖNEMLİ ANLARI

21. TUR: Motorunu güncelleyen Ferrariler günü içi geçiriyor: Charles Leclerc podyum basamağında, Carlos Sainz 19. sıradan 9. sıraya yükseldi.

20. TUR: Valtteri Bottas, ilk virajda kontrayla aracını toparladı. Verstappen ise üst üste hızlı turlarla farkı 2.6 saniyeye indirdi.

17. TUR: Lewis Hamilton, tek turda Sergio Perez'den 0.6 saniye süre aldı ve aradaki farkı 5 saniyeye indirdi.

17. TUR: Lewis Hamilton, yarış mühendisi Bono'ya, "Sağ taraftaki lastiklerin iç tarafı aşınmaya başladı." dedi ve en hızlı turu bir kez daha güncelledi.

16. TUR: Lider Valtteri Bottas ile ikinci sıradaki Max Verstappen arasındaki fark 3 saniyenin üstüne çıktı.

14. TUR: Lewis Hamilton, Pierre Gasly'e karşı 3 turda 6 saniyeyi aldı ve 5. sıraya yükseldi. Sıradaki hedefi Red Bull'dan Sergio Perez...

12. TUR: Lewis Hamilton, üst üste en hızlı turları atıyor. 1 turda önündeki Gasly'e 1.8 saniye yaklaştı.

12. TUR: Valtteri Bottas ile ikinci sıradaki Max Verstappen arasındaki fark 2.8 saniyeye kadar çıktı. Lewis Hamilton'ın Bottas'a olan uzaklığı ise 18.4 saniyeye indi.

11. TUR: Lewis Hamilton tırmanıyor! Lando Norris'i de geçerek 6. sıraya yükseldi. Bir sonraki hedefi 6 saniye önde olan Pierre Gasly

10. TUR: Pierre Gasly'nin ardından Fernando Alonso da kazaya sebebiyet verdiği için 5 saniye ceza aldı.

9. TUR: Lewis Hamilton, Lance Stroll'u da geçerek 7. sıraya yükseldi. Pierre Gasly, yarışın ilk virajında Fernando Alonso'ya temas ettiği için 5 saniye ceza aldı.

8. TUR: 6 tur boyunca Tsunoda'nın aynasında dans eden Hamilton, 4. virajda dışarıdan gelerek 8. sıraya yükseldi.

7. TUR: Lewis Hamilton, Yuki Tsunoda'yı geçmekte şu ana kadar başarılı olamadı ve Bottas ile aradaki fark 19 saniyeye kadar çıktı.

TUR: Pist yavaş yavaş kurumaya başladı. Lance Stroll, arka lastiklerin çok ısındığını takımına bildirdi.

4. TUR: Lewis Hamilton, Yuki Tsunoda'ya karşı şu ana kadar başarılı olamadı ve ilk sıradaki Bottas ile arasındaki fark 14 saniyeye kadar çıktı.

3. TUR: Valtteri Bottas, Max Verstappen'in 1.4 saniye önünde ilk sırada.

2. TUR: Lewis Hamilton, Sebastian Vettel'i de geçerek 9. sıraya yükseldi ve Yuki Tsunoda'ya atak yapmaya başladı.

1. TUR: Valtteri Bottas iyi kalktı ve zirvedeki yerini korudu. Fernando Alonso, Gasly'e temas ederek spin attı ve 5. sıradan 17. sıraya geriledi. Bottas 1'inci, Verstappen 2'inci, Leclerc 3'üncü sırada. Lewis Hamilton 1 sıra tırmanarak 10'uncu sırada.

Kaynak: T24