Forbes, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Putin tarzı’ bir başbakan olduğunu ve cumhurbaşkanlığı adaylığının bu durumu ’bir adım daha’ ileriye götürdüğü yazdı.

Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması durumunda kullanacağı yetkiler ve başbakanlığın kimin üstleneceği konuları yurt dışında da yorumlara konu olmayı sürdürüyor.

Forbes sitesinde yayınlanan bir makalede Erdoğan’ın ’Putin tarzı’ bir başbakan olduğu, cumhurbaşkanlığı adaylığının bu durumu ’bir adım daha’ ileriye götürdüğü söyleniyor.

Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ’Erdoğan’ın Medvedev’i’’ olması beklentisinden söz edildiği makalede, Gül’ün ’Medvedev rolünü oynamayı reddederse bile "başbakan olacak AKP’linin Erdoğan’ın tercih ettiği sistemi kucaklayacağı" belirtiliyor.

Forbes’ın yer verdiği ve başlığında ’Vladimir Erdoğanifadesinin kullanıldığı makalede Başbakan Erdoğan’ın üç seçim kazanmış olsa da ’siyasetten çekilmeye hazır olmadığı’ belirtiliyor ve Erdoğan’ın Rus Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’den ’siyasi sistemi kendi çıkarlarına hizmet etmesi amacıyla yeniden yapılandırmak’ gibi bazı şeyleri ’öğrendiği’ iddiası dile getiriliyor.

Erdoğan’ın ’Putin tarzı’ bir başbakan olduğunun yadsınamayacağı, cumhurbaşkanlığı adaylığının da bunu bir adım daha ileriye götürdüğü, Erdoğan’ın farklı bir cumhurbaşkanlığı konseptinin olduğu belirtilen makalede ’2012 yılında AKP, parlamentoya cumhurbaşkanının hem devlet hem de hükümet başkanı olacağı yeni bir cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik bir teklif sundu’ deniliyor.