Profesyonel fitness eğitmeni Erbay Karakaya sporu insanlara sevdirmek için vücut geliştirmeci olarak spor hocalığı yapıyorum ve bugüne kadar tüm Türkiye’nin tanıdığı ünlü insanlara ders verdim”

Karakaya, “8 yıldır profesyonel bir şekilde fitness dersi veriyorum. Öncesinde de hayalim her zaman insanların sağlığında ve gelişiminde etkili bir rol oynamaktı. Bu hayalim 8 yıldır gerçekleşiyor ve bundan dolayı çok gururluyum. Bugüne kadar tüm Türkiye’nin tanıdığı ünlü insanlara ders verdim ve vermeye devam ediyorum. Halen çalışmaya devam ettiğimiz ünlü iş insanları Türkiye’nin en popüler kişileri arasında yer alıyor. Loca Fitness Clup 7/24’te sporseverlere eğitim vermeye devam ediyorum. İnsanların gelişimlerinde katkı sağlamak benim için tarif edilemeyecek duygulardan birisi.

Birlikte çalışmaya başladığım öğrencilerimin ilerleyen süreçteki gelişimi beni oldukça derinden etkiliyor. Benimle çalışmanın getirdiği farklılıklar sebebiyle hem gurur duyuyorum hem de oldukça mutlu oluyorum. İnsanların başarılarıyla gururlanan ve hüzünleriyle hüzünlenen bir insanım” diye konuştu.

“Çocukluğumdan beri sürekli olarak sporla ilgilendim” diyen Karakaya, “Bu sebeple kendimi bu alanda geliştirmeye devam ederek bugün 1.1 milyon kişinin takip ettiği bir Instagram hesabına sahibim. “Fitnes_eray” kullanıcı adıyla yönettiğim bu hesap sayesinde Türkiye’den ve dünyadan pek çok kişiye spor videoları çekerek motivasyon kaynağı olmaya çalışıyorum. İnsanlar da benim çektiğim spor videolarıma ve spor bilgime güvendikleri için beni takip ediyor. Bu sebeple öne çıkan uzmanlık alanım hayatın her alanında olduğu gibi spordur.

Spor yapmak, spor videosu çekmek, spor eğitmenliği yapmak gibi sporun her alanında bulunmuş bir kişiyim. Bu yüzden sporla ilgili oldukça büyük bir bilgi birikime de sahip olduğumu söyleyebilirim. Özel yeteneğimin ve uzmanlık alanımın spor olması da elbette benim gibi biri için oldukça normaldir. Hayatının her alanında spor olan biri olduğum için bunu herkese tavsiye edebilirim. Spor yaparak zinde ve güçlü kalmak aynı zamanda bu hayattan alınan tadın ve keyfin artmasını da mümkün kılar” dedi.

“Bu sektörde rakipsiz olduğumu düşünüyorum”

Sektör hakkında konuşan Karakaya, “Bu sektör pek çok kişi için acımasız olabiliyor ancak benim sektörde karşılaştığım herhangi bir zorluğun olmadığını söyleyebilirim. Bu sektörde rakipsiz olduğumu düşünüyorum. Uzun yıllardır bu işin ve bugünlerin hayalini kuran bir insan olarak sektördeki zorlukların hiçbirinden etkilenmediğimi söyleyebilirim. Hedefe giderken gözü yalnızca hedefi gören insanlardanım.

Eminim ki spor yapmaya, spor videoları çekmeye ya da spor antrenörlüğü yapmaya yeni başlayacak pek çok kişi vardır. Bu kişilere verebileceğim en iyi tavsiye ne olursa olsun kulak asmamaktır. Yalnızca beş yıl sonrasını düşünmek ve hayal etmek gerekir. Hedeflere ulaşmak ve o hedefleri gerçekleştirebilmek için hayal etmek her şeyden önemlidir. Erbay Karakaya olarak ben, her zaman hayallerime ulaşmak için çalışmaya ve çabalamaya devam edeceğim. Bir şey olmuyor diye pes etmek benim karakterime tamamen aykırıdır. Bu yüzden insanlara da tavsiyem benim gibi kararlı olmaları” şeklinde konuştu.

haber-detay-Erbay Karakaya

“Beni en iyi tanımlayabilecek sıfatlar; sevgi dolu, dayanıklı, bilgili, kararlı, cesur ve girişimcidir” diye konuşan Karakaya, “Bu sıfatlar tam olarak beni tanımlıyor. Karakterimi oluşturan parçaların hepsi bu sıfatlardan oluşuyor. İnsanlara karşı sevgi dolu olduğum sürekli söylenen bir şey zaten. Yaptığım iş vesilesiyle dayanıklılığım da oldukça yüksek. Bilgili, kararlı ve cesur olmak da karakteristik özelliklerim arasında yer alıyor.

Bu sıfatlar benim belirlediğim sıfatlar değil. İnsanların ya da öğrencilerimin bana taktığı sıfatlardan yalnızca beş tanesi. Bu sıfatların bana takılması için karakteristik olarak da bu şekilde olduğum söylenebilir. Zor öfkelenen ve çok anlayışlı biri olduğum için genellikle insanlar tarafından çok sevilirim. Eğitmen olduğum için dili iyi kullanan biriyim ve insanlarla konuşmayı oldukça severim” dedi.

Hobilerinden bahseden Karakaya, “Hobilerim genellikle spor yapmak, tiyatroya gitmek, gezmek ve film izlemektir. Spor, her ne kadar mesleğim haline gelse de düzenli olarak yapmaya devam ediyorum ve hobilerimden biri arasındaki yerini de koruyor. Spor yapmak benim için vazgeçilmez bir tutku haline geldi. Günde 10 saat ders de versem kendi sporumu hiçbir zaman ihmal etmemeye çalışırım. Bunun dışında sıkı bir tiyatro ve sinema takipçisiyimdir. Yeni çıkan oyunlara gitmeyi ve yeni çıkan filmleri izlemeyi oldukça severim. Gezmek, yoğun iş tempomda ve günlük hayatın stresinden beni uzaklaştıran hobilerim arasında yer alır. Bu sebeple oldukça sık gezmeye çalışırım. Yeni yerler keşfetmek ve yeni şeyler öğrenmeyi çok severim.

Spor yapmak her ne kadar bir hobi ve iş olarak beraber gitse de bazen gezmek ve yeni yerler keşfetmek, yeni deneyimler elde etmek de gerekir. Bu deneyimler sayesinde bir şeyler öğrenerek kendimi geliştirmeyi çok seviyorum. Her boş vaktimde farklı yerlere gezmek isteyen biriyim. Birkaç saatliğine bile olsa gezmek, dolaşmak beni oldukça mutlu ediyor. Belirli bir yerde saatler ve hatta günler boyunca kalabilecek bir yapıya sahip değilim. Yeşil ve mavi sürekli olarak beni kendine çağırıyor gibi hissediyorum, günün ve işin yorgunluğunu bu şekilde daha rahat atıyorum” şeklinde konuştu.

“Spor herkes için ulaşabilir bir hedef olmalıdır”

Karakaya, “Ben her zaman hayallerine ve hedeflerine koşar adımlarla ilerlemiş biriyim. Bu yüzden bugünden itibaren beş yıl sonra ne yapacağım da kendi kafamda az çok bellidir. Hayallerine benim gibi sıkı sıkıya sarılmış olan kişiler anlayacaktır. Beş yıl sonra, çok daha iyi bir vücuda sahip olmak istiyorum. Bunun yanı sıra diğer hayallerimi de gerçekleştirmek için gerekli adımları atmaya başlıyorum. Spora ulaşamayan, spor yapacak imkânı bulunmayan kişiler için büyük bir sosyal sorumluluk kampanyası düzenlemeye başlayacağım. Spor yalnızca sizin için ya da benim için değil herkes için ulaşabilir bir hedef olmalıdır.

Beş yıl içinde yapmak istediklerim genel olarak bu şekilde. Erbay Karakaya olarak hiçbir engele ve hiçbir probleme takılmadan direkt olarak hedeflerime ilerlemeye devam edeceğim. Hedeflerime ilerlerken de en kararlı şekilde bunu yapacağımı biliyorum. Tüm hedeflerime sıkı sıkıya sarılmaya ve onları gerçekleştirmek için tüm fedakârlıkları yapmaya hazır olacağım. Beş yıl önceki Erbay Karakaya da böyleydi, beş yıl sonraki de böyle olacak. Herkese de hedeflerine sarılmayı ve bırakmamayı tavsiye ediyorum” diye konuştu.