Oyuncu Fırat Tanış metro projesiyle ilgili onay sürecinin uzamasına dair “Tiyatro oynamaya kalkmasınlar” ifadesini kullanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterdi: “Muhalefeti böyle, iktidarını siz düşünün.”

İmamoğlu, projesi ve finansmanı hazır olduğu halde Cumhurbaşkanlığı 2022 yatırım programına alınmayan Sefaköy-Beylikdüzü metro hattıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlarken onay verilmeyen projeyle ilgili şunları söylemişti:

'OY BİRLİĞİYLE TİYATRO YAPTILAR'

“Onay verilmemesi yatırım planına alınmaması İstanbul halkına ihanettir, kötülüktür. İstanbul’a ihanet eden kim varsa en tepeden en alta kadar deşifre ederiz. Bana borçlanma bütçe safsatalarını açmasınlar. Bunu kim, niçin onaylamadı onun cevabını versinler. Aynen nasıl 2020’de İstanbul Büyükşehir meclisinde oy birliğiyle tiyatro yaptılar. İstanbul’dan gitsin nasıl olsa Ankara’da onaylamayız diye, otobüs alım onayına el kaldırdılar ya, aynı şekilde burada da tiyatro oynamaya kalkmasınlar.”

'MUHALEFETİ BÖYLEYSE İKTİDARINI SİZ DÜŞÜNÜN'

Tanış, İmamoğlu’nun bu açıklamasını alıntılayarak şu sözlerle tepki gösterdi: “Ahlaksızlığı tiyatro sanatıyla tarif eden bir yerel yöneticinin bağlı olduğu siyasi iradeden, kültür sanat politikası üretmesini bekliyoruz. Daha çok bekleriz. Muhalefeti böyle, iktidarını siz düşünün.”