Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan mutabakat metninde YPG ile ilgili ifadelerin Helsinki'nin 'insani yardım' yapmayı sürdürebilmesi için özellikle kelimelendirildiğini bildirdi.

Finlandiya'da yayın yapan Helsingin Sanomat'ın haberine göre Niinistö, ''YPG gibi organizasyonlardan dökümanda söz edilmesinden çok hevesli değildik çünkü Türkiye'nin onlara bakışlarıyla diğer NATO üyelerinin bakışları arasında büyük fark var. Türkiye onları terörist olarak nitelendiriyor'' diye konuştu.

Niinistö, ''Dokümanda bu örgütlerden söz edilmesi Türkiye'nin ana hedeflerinden biriydik. Sonunda anlaşmaya vardık çünkü mevcut durumda bir değişiklik olmadı'' diye konuştu.

Finlandiya lideri, ''Dokümanda bu örgütlere terörist muamelesi yapılmıyor ve aynı zamanda Türkiye'nin istediği şekilde isimlendirilmediler'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin iade taleplerine de değinen Niinistö, Fin hükûmetinin mahkeme kararları dışında hareket etmeyeceğini vurguladı.

İki kuzey ülkesine NATO üyeliğinin kapısını açan mutabakatta Finlandiya ve İsveç, YPG’yi ve FETÖ’yü direkt ‘terör örgütü’ olarak tanımlamadı.