Rize’de, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu hakkında üç yıl önce ilçede düzenlenen bir festivalde çıkan olaylar gerekçe gösterilip, üç yıl hapis cezası istemiyle açılan dava görüldü.

Dava sonucu Ercüment Çervatoğlu ve diğer sanıkların tamamı beraat etti.

Duruşma öncesinde adliye önünde toplanan kitle açıklama yaparak bu davanın hukuki değil siyasi olduğunu söyledi.

Fındıklı halkı “hak hukuk adalet” sloganları ile belediyesine sahip çıkarken, Fındıklı Belediyesine bağlı kadın korosu da duruşma boyu adliye önünde bekleyen halka şarkılar söyledi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Şunu biliyoruz, 31 Mart’ın rövanşını almaya çalışıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar asla başaramayacaklar. Çünkü biliyoruz ki belediye başkanımız Fındıklı'da halkıyla birlikte bu iktidarın her türlü baskısını engellemesine dayatmasına rağmen inanılmaz işler başarıyor. Ben üç yıllık hizmetlerini anlatırken oradaydım, gerçekten bir belediyeci olarak geçmişte bu görevi yapmış biri olarak da onur duydum, gurur duydum.

Halkıyla bu kadar bütünleşen, halkıyla bu kadar özdeşleşmiş bir belediye başkanımızı halkını yatıştırırken orada doğabilecek bir olumsuzluğu önlemeye çalışırken sanık durumuna getirmek, ancak bu ceberut iktidara ve onların tetikçilerine yakışır. Ama asla yılmayacağız, yolumuza devam edeceğiz. Güneşli günleri hep birlikte göreceğiz."

Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu yaptığı açıklamada, "2019 yılında bir yola çıktık. Karadeniz'den taka açıldı. Bu taka, çok yüklüydü. Bu taka neydi? Özgürlüktü, kardeşlikti, barıştı, haktı, hukuktu, adaletti. Sizin ağabeyiniz, çocuğunuz, evladınız olmaktan her zaman onur duydum ve her zaman onur duyacağım. Asla sizin fikrinizi, ihtiyaçlarınızı, yaratmak istediğiniz bu güzel ortamı yere düşürmeyeceğiz" diye konuştu