Belediye Meclisi'nde konuşan bir kadının işletmelerde fuhuş yapıldığını iddia ettiği konuşmasına tepki gösteren işletmeci M.D, önce konuşmacıya tepki gösterdi.

M.D. daha sonra Başkan Cervatoğlu’na parmak sallayarak “Bunun hesabını soracağım” diyerek üzerine yürümeye çalıştı.

BELEDİYE MECLİSİ'NDE, ŞİKÂYETİ OLANLAR KONUŞMA YAPTI

Fındıklı Belediyesi Haziran Ayı Olağan Belediye Meclisi Toplantısı, 6 Haziran Pazartesi günü Tuncer Ergüven Sosyal Tesisleri'nde Fındıklı halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Başkan Cervatoğlu, Meclis açılış konuşması öncesi katılımcıları doğasına suyuna ve yaşam alanlarına sahip çıkan ve bu uğurda yaşamını yitirenler adına 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti ve saygı duruşunun ardından Belediye Meclisi gündemini açıkladı.

Cervatoğlu gündemi, belediye çalışmaları ve gelir gider durumu hakkında bilgilendirme, Fındıklı Kent Konseyi’nden gelen talep ve önerilerin görüşülmesi, ilçedeki çoğu mevzuata uygun olmayan binalarda faaliyette bulunan umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile ilgili alınacak önlem ve uygulamalar hakkında genel görüşme yapılması, belediyenin Sağlıklı Kentler Birliği üyeliğinden ayrılması konusunun görüşülmesi, otopark ücret tarifesinin yeniden belirlenmesi, imar komisyonundan gelen plan tadilat taleplerinin görüşülmesi olarak açıkladı.

Gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cervatoğlu konuşmasının ardından halktan katılımcılara “Burası serbest kürsüdür, isteyen istediği gibi düşüncesini söyleyebilir ancak kimse kimseyi rencide etmeden düşüncesini söyleyebilir” dedi.

'KADINLAR KÖLE GİBİ SÖMÜRÜLÜYOR'

Fındıklı’da bulunun içkili yerlerde fuhuş yapıldığını iddia eden bir kadın, "Biz eskiden o mekânlara kardeşlerimle gidip otururduk gayet nezih yerlerdi aile olarak gidilebilecek yerlerdi. Zaman içinde oralar da yozlaştı. Orada çalışan kadınlar, emeği sömürülen resmen kölelik yapan var ve burada mekân sahipleri var. O kadınlardan neden buraya bir temsilci gelmedi? Onların iş güvenlikleri var mı? Sağlık kontrolleri yapılıyor mu bu konular hakkında bir bilgiye sahip değiliz. Mekân sahipleriyle sorunumuz var bizim ülkemizi gerçekten yozlaştırıyorlar ve kadın ticareti yapıyorlar” dedi.

Bu sözlerin ardından tartışma çıktı.

CERVATOĞLU: KİME PARMAK SALLIYORSUN, HERKES YASALARA UYMAYA MECBUR

İçkili yer işletmecisi M.D. önce kadın konuşmacıya tepki gösterdi, sonrasında belediye başkanı Ercüment Şahin Cervatoğlu’na parmak sallayarak “Bunun hesabını soracağım” diyerek tehdit etti ve bağırarak üzerine yürümeye çalıştı.

Cervatoğlu, kendisine yönelen M.D'ye “Sesini yükseltme. Kime parmak sallıyorsun herkes yasalara uymaya mecburdur" diye tepki gösterdi.

Bu esnada bazı vatandaşlar ve görevli polis memurları M.D'yi salondan çıkardı. Yaşanan arbede sonrası bazı işletmecilerin de çeşitli tepki göstermesi üzerine polis memurları işletmecileri de salondan çıkardı.

Ercüment Şahin Cervatoğlu'nun, içkili yerlerle ilgili düşüncesi olanların düşüncelerini söyleyebileceğini açıklamasının ardından, işletmeciler Cervatoğlu’na mağdur edildiklerini, önceki belediye döneminde almış oldukları ruhsatlarının olduğunu söyledi.

Cervatoğlu ise “Ben yasal olarak belediye uygulamaları çerçevesinde benim sorumluluğumda var olan yasal zorunlulukları hayata geçiriyorum” dedi.

'KİMSE BAĞIRARAK BİZİ KORKUTAMAZ'

Duvar’dan Gençağa Karafazlı’nın haberine göre, Cervatoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz içkili yerler açılmasına karşı değiliz. Herkes yasalara uymak zorundadır. Bu işyerlerinin birçoğu imar açısından problemli ve biz kendilerine 1 ay olan yasal süreye rağmen 6 ay gibi bir süre tanıdık ancak hiçbir şey yapmadılar. Kimse bağırarak bizleri korkutamaz. Biz Fındıklı halkının hakkını, hukukunu korumaya kararlıyız. Bu konuda kimse bizim geri adım atacağımızı asla düşünmesin. Yasalara uymayan içkili işletme ve otellerle ilgili yapılması gereken neyse yapacağız. Biz kesinlikle içkili yerlerin olmasına karşı değiliz. Yasaların bize verdiği yetkiye göre düzenleme yapmaya kararlıyız.”