Geçmişten günümüze dünya üzerinde sayısız film çekildi. Saymaya kalksak ömrümüz yetmez herhalde. Peki kaç tanesi etkisini bugüne kadar taşıyabildi? Ya da kimler neye göre kategorize etti de iyi denilenler sıyrılabildi binlerce filmin arasından?

Sanki görünmez bir filtre varmış da tüm filmler buradan geçirilip bir yarış içerisine sokuluyormuş gibi. Dizi-film sektöründe sürekli bir reyting yarışı var. Hep bir en iyisi olmak isteği. En iyilik kıstası nedir? Kime göre en iyisidir? 2021 film izle mek isteyen bundan keyif alanlar için yeterli ürünü verebilecek mi?

Öyleyse Ne Yapmalı?

Bin bir emeklerle çekilen filmler günün sonunda hüsrana uğrasa da içinde yer alan herkese göre aslında hep en iyisi değil midir? Bu mantıkla da hareket edemiyoruz. Öyleyse ne yapmalı? Reklamsız film izle seçeneklerinin çoğaldığı günümüz pandemi sürecinde kaliteli filmleri arayıp bulmak bunun için filmi izlemeden önce araştırma yapmak zamanı iyi kullanmak adına önemli.

Uzun Yıllardır Kült Bir Film Neden Yok

Filmin içinde yer alan veya arka planda olan herkes nasıl bir emek veriyor, mesai harcıyorsa, seyirci için de aynı şey geçerli aslında. Zamanını harcayıp, gün sonunda mutlu ayrılacağını düşünerek oturmuyor mu filmin başına her seferinde? Aksiyon, macera ya da Bilim kurgu izle mek için film severler hep arayışta.

Ne kadar uzun zaman oldu, gerçekten kült kategorisine eklenecek nitelikte bir film çekilmeyeli. Sektör sürekli kendini tekrar içerisindeyken böyle bir beklentiye girmek, ne kadar ütopik aslında. Usta yönetmenler, usta oyuncuların yeteneklerini özgürce sergileyebilecekleri bir dünyaya hasret kaldık.

Esas mesele bu aslında. Özgürlük algısı yok edildiği için, kendini dört bir yandan sıkışmış hissediyor yönetmenler. Belki de o yüzden dilediğince gösteremiyor yeteneğini oyuncular. Bizde bu yüzden içine giremiyoruz izlediğimiz hiçbir filmin. Hep bir şeyler havada kalıyor. Her filmin sonunda verilen mesajı anlamaya çalışıyoruz ve fark ediyoruz ki öyle bir mesaj yok aslında.

Dileriz, dünya yine durup durup izlemek isteyeceğimiz, o heyecanı yeniden dindirecek, içerisinde kendimizi kaybedeceğimiz nitelikteki o filmlere kucak açabilir yeniden. Reklamsız film izle mek tadında geçsin günleriniz.