Filistin devleti bayrağı Birleşmiş Milletler Genel Merkezi önünde düzenlenen törenle ilk kez göndere çekildi. Törene Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Filistin bayrağıBM Genel Merkezi'nde göndere çeken Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, seramoniye katılanlara kısa bir konuşma yaptı.

Abbas, "Bu töreni, Filistin bayrağını dalgalandırmak için ölenlere, hapis düşenlere, katledilenlere, yaralananlara adıyorum" dedi.

BAN Kİ-MOON: FİLİSTİN HALKINA DESTEĞİMİZİ SEMBOLİZE EDİYOR

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ise "Filistin bayrağının genel merkezimizde dalgalanması BM'nin Filistin halkına olan desteğini sembolize ediyor. Bu seramoninin Filistin'de nihai amaca ulaştığımızı gösterdiği gibi bir illüzyon içerisinde değiliz" diye konuştu.

DAVUTOĞLU: ÖNEMLİ BİR ADIM

Başbakan Ahmet Davutoğlu da BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Sonunda bugün, Filistin bayrağını burada, diğer ülkelerin bayraklarının yanında göreceğiz. Bu önemli bir adımdır" dedi.

BM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada Filistin bayrağının BM Genel Merkezi ve temsilciliklerine asılmasını içeren tasarı, 193 üye ülke arasından, 119 ülkenin "evet" oyunu alarak kabul edilmişti. 45 ülkenin çekimser kaldığı tasarıya 8 ülke "hayır" oyu vermişti. Tasarıya "hayır" oyu veren ülkeler, İsrail, ABD, Kanada, Avustralya, Marshall Adaları, Tuvalu, Palau ve Mikronezya olarak sıralanmıştı.

Kaynak: Sputnik