Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, vatandaşları Katolik Kilisesi'nin ayinlerini asmaya çağırdı.

Duterte, Katolik Kilisesi'nin öğretilerinin çağımızdan kopuk ve din adamlarının da yolsuz olduğu eleştirisini getirdi.

Uzun yıllar belediye başkanlığını yaptığı Davao kentinde bir temel atma töreninde konuşan Filipinler lideri, sözü en favori hedeflerinden tanrı ve kiliseye getirmekte gecikmedi.

"Kendi evinizde bir mabet inşa edip orada dua edin. O budalalara para ödemek için kiliseye gitmeyin" diyen Duterte, Vatikan'ın öğretilerine çağdışılık eleştirisi getirirken şu sorgulamayı yaptı:

"Onlar bugünün dünyası hakkında ne biliyorlar ki? 3000 yıl önce yaşamış insanlar nasıl olur da bugün yaşananları öngörebilirler ya da yansıtabilirler?"

'YOLSUZLUK, AÇGÖZLÜLÜK'

Daha önce tanrıya 'salak', Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'e 'o. çocuğu' demiş olan Duterte, bu kez kilise cemaati üyelerini piskoposlara para vermemeleri yönünde uyardı. Piskoposların yolsuzluk yaptığını, yetmezmiş gibi devletten makam aracı talep ettiğini söyledi.

FİLİPİN HALKI VATİKAN'A HİZALI

Filipinler, Brezilya ve Meksika'dan sonra en kalabalık Katolik nüfusa sahip ülke. Bugüne dek Katolik öğretileri, toplum üzerinde çok etkiliydi. Pew anketine göre Filipinlilerin yüzde 67'si boşanmaya, yüzde 93'ü kürtaja karşı.

'BU NE BİÇİM DİN, BU NASIL TANRI?'

Duterte ise yazın düzenlediği bir basın toplantısında şöyle konuşmuştu:

"Adem onu (elmayı) yedi ve sonra kötülük doğdu… Kim bu aptal Tanrı? Eğer durum buysa o (Tanrı), aptal bir o… çocuğu.  Mükemmel bir şey yaratıyorsunuz ve sonra baştan çıkartan ve işinizin üstünlüğünü yok edecek olan bir olay tasarlıyorsunuz."

"Bu anneniz ve babanızın günahıydı. Siz daha doğmamıştınız ama yine de ilk günaha sahipsiniz. Ne biçim bir din bu? Bunu kabul edemem."

Filipinler Devlet Başkanı, bir başka konuşmasında da "Tanrının varlığını kanıtlayan biri çıkarsa, istifa edeceğim" diye meydan okumuştu.

Kaynak: Sputnik