HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Özgür Gündem Gazetesi'nin tutuklanan nöbetçi genel yayın yönetmenlerinin serbest bırakılması için başlatılan "Özgürlük Nöbeti"ne katıldı.

Yüksekdağ, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı için açılan anı defterine, "Gerçekler özgür olsun diye senin bıraktığın yerdeyiz. Gerçeğin özgürlüğüne sahip çıkanların özgürlüğü için hiç durmayacağız.

“Seni ve tutuklu nöbetçi yayın yönetmenlerini bu hapishanelerden çıkarmak için bizler de nöbetteyiz. Yaşam, direniş ve gerçek hiçbir hapishane tanımayacak" yazdı.

Özgür Gündem Gazetesi'yle dayanışmak amacıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına destek verdikleri gerekçesiyle tutuklanan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Yazar Ahmet Nesin için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde başlatılan "Özgürlük Nöbeti" ikinci gününde devam etti.

"Özgürlük Nöbeti"ni bugün HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekili Ferhat Encü, siyasi parti temsilcileri, aydın, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Yüksekdağ, saldırılara karşı her alanda nöbet tutma görevlerinin olduğunu söyledi.

Özgürlükler için mücadele etmeye devam edeceklerini yazan Yüksekdağ, "Bıkmayacağız. Söz söyledikleri için tutuklandılar. Şebnem Hoca her yerde, zor koşullarda temel hakları ihlal edilen insanların yanında oldu. Dayanışma erdemini gösterenleri hedef aldılar ve tutukladılar" dedi.

İktidarın dayanışmayı kırmak ile hareket ettiğini söyleyen Yüksekdağ, "Ama bu bizim dayanışmamızı kırmadı ve kırmayacakta. Bizler birbirimize sahip çıkmaktan vazgeçmeyeceğiz. Demokratik bir toplum oluşturma gücümüzü kırmak istiyorlar. Özgür Gündem ile dayanıştıkları için tutuklanan arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Şimdi onların gösterdiği cesareti kuşanmaya ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz. Güçlerimizi kırmaya çalışanlara karşı birbirimize sarılacağız" ifadelerini kullandı.

'MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Dayanışmadan vazgeçmeyeceklerini ifade eden Yüksekdağ, "İnsanı fonksiyonlarımızı yok etmeye çalışanlara karşı, insanlığı büyüteceğiz. Hapishane ile cezalandırmak, ölüm ile korkutanlara karşı insanlık mücadelemizi yükselmeye devam edeceğiz" dedi.

Fincancı'nın her yerde birçok zorluk karşısında kendi dik duruşundan taviz vermediğini dile getiren Yüksekdağ, "Şebnem Hoca her türlü zorluğa rağmen her yere yetişmeye çalıştı ve yetişti de. Cizre'de ilk vahşet bodrumunda bulunanlardan biriydi. Vahşetin kokusunu birlikte çektik. Gerçeği bulmak ve açığa çıkarmaktan vazgeçmedi. Cizre'deki vahşetin ortaya çıkmasında önemli bir rol oynadı" şeklinde yazdı.

Barış bildirisine imza atan ve tutuklanan akademisyenlere de değinen Yüksekdağ, "Akademisyenleri nasıl mücadele ederek özgürleştirdiysek, onları da özgürleştireceğiz" dedi.

İktidara "gerçeklerden korkmayın" diye seslenen Yüksekdağ, "Düştüğünüz o çamurdan, bataklıktan o gerçekler sizi kurtaracak. Tutarlı demokratların mücadeleleri sizi kurtaracaktır. Sizlerin de gerçeklere ihtiyacınız olacaktır" ifadelerini kullandı.

Basının özgür olmadığı bir yerde herkesin özgürlüğe ihtiyacının olduğunu belirten Yüksekdağ, "Özgür basına baskının olduğu bir memlekette gerçeğe ihtiyaç ekmek ve su kadar olacaktır. Bu ülkeyi basın üzerinden hegemonya kurmaya çalışanlara bırakmayacağız" dedi.

Öte yandan İstanbul Tabip Odası kadın hekimleri de, konuşmaların ardından çeşitli oyunlar sergileyip, zılgıtlar eşliğinde halay çekti.

(Kaynak: DİHA)