Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Yasama Konseyi üyesi ve FHKC lideri Halide Jarrar hakkında herhangi bir suçlama veya dava olmamasına karşın verilen altı ay idari tutukluluk kararının Filistin halkının liderliğine yönelik olarak işlenen sistematik suçların bir parçası olduğunu açıkladı.

2 Temmuz günü, aralarında FHKC lideri ve Filistin Yasama Konseyi üyesi Halide Cerrar ve Filistin Kadın Komiteleri Başkanı Hitam el-Saafin’in de bulunduğu çok sayıda Filistinli lider ve aktivist şafak baskınlarıyla gözaltına alınmıştı. İsrail askeri mahkemesi Hitam el-Saafin hakkında üç ay, Halide Jarrar hakkında ise altı aylık idari tutukluluk kararı aldı.

FHKC’nin, hakkında herhangi bir suçlama veya açılmış bir dava bulunmayan Cerrar’ın tutuklanması ile ilgili olarak dün yaptığı açıklamada “FHKC lideri ve Filistin Yasama Konseyi üyesi Halide Cerrar’ın Siyonist işgal güçlerinin askeri mahkemesi tarafından tutuklanması Filistin halkının liderliğine yönelik olarak işlenen sistematik suçların bir parçasıdır” ifadeleri kullanıldı. Cerrar ve Saafin hakkında verilen idari tutukluluk kararının işgale karşı çıkan ve Filistin yönetiminin yaklaşımını ve yıkıcı güvenlik koordinasyonunu reddeden demokratik ve devrimci sesleri susturmaya yönelik bir çaba olarak nitelendirildi.

Cerrar başta olmak üzere FHKC liderlerinin sürekli olarak sistematik bir şekilde hedef alınmasının direnişi bastıramayacağının ifade edildiği açıklamada Filistin halkına İsrail hapishanelerindeki tutsaklara destek olmak ve idari tutukluluk uygulamasına ve işgal suçlarına karşı çıkmak için harekete geçme çağrısı yapıldı.

Çeviri: SiyasiHaber

Kaynak: http://pflp.ps/english/2017/07/15/pflp-ordering-the-leader-comrade-khalida-jarrar-to-administrative-detention-will-not-suppress-the-resistance/