Gibi’nin senaristi ve başrol oyuncularından Feyyaz Yiğit, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda depremle ilgili yapılan eleştirilere yönelik gözaltılara tepki gösterdi.

Yiğit, “Duygularımı hapse girmeyecek şekilde ifade edemiyorum” dedi.

Maraş merkezli 10 ili etkileyen depremle ilgili paylaşımları nedeniyle aralarında gazeteciler, siyaset bilimciler ve  bir çok yurttaş hakkında soruşturma başlatılırken, bazıları gözaltına alındı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Merdan Yanardağ'ın katıldığı televizyon programında, Aysever'in de sosyal medya paylaşımında kullandığı ifadeler üzerine harekete geçti.

Başsavcılık, Yanardağ ve Aysever hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan resen soruşturma başlattı.

Öte yandan Siyaset Bilimci Özgün Emre Koç, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından yaptığı Twitter paylaşımında "Çıktı vatandaşı tehdit etti. Sizinle sonra hesaplaşacağız diyor. Tweet atanla hesaplaşıyor. Müteahhitle, usulsüz ruhsat verenle, afette görevini yapmayanla, insanların ölümüne neden olanla değil, tweet atanla hesaplaşmak istiyor" ifadeleri nedeniyli gözaltına alınmıştı.

Koç ayrıca, "Her şey sahte. Patronu bürokratı belediyecisi yöneticisi el ele vermiş vatandaşı dolandırmış, yetmemiş öldürmüş" ifadelerini de kullanmıştı.