15 Temmuz darbe girişimi öncesi açılan 75 sanıklı 'FETÖ' çatı davasında kararını açıklayan mahkeme, eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da arasında bulunduğu 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 gündür görülen davada bugün karar açıklandı.

Darbe girişiminden önce açılan 'FETÖ' çatı davasında Hidayet Karaca, İlhan İşbilen, Alaeddin Kaya, Kazim Avcı ağırlaştırılmış müebbete çarptırıldı.

Bugünkü son celsede, Samanyolu TV'nin (STV) ödeme yaptığı kişilere ilişkin sorular yöneltildi.

Eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca şu iddialarda bulundu:

''"Önder Aytaç bizde program yaptı. Parasını ödedik. İyi de AK Parti'den Naci Bostancı, Yasin Aktay niye yazılmıyor? Onlar da program yaptı? Onlar da bizden para aldı. Avni Özgürel, Etyen Mahcupyan, Ahmet Taşgetiren, Derya Sazak, Saygı Öztürk, bunların hepsi yaptıkları program karşılığında Bank Asya üzerinden parasını alan insanlar.''

Hakkında tahliye kararı veren bir hakimin anne ve babasının, kendisinin üyesi olduğu bir vakfın iş yaptığı tavukçuluk şirketinde hissesi olduğu yönündeki suçlamaya Karaca şu yanıtı verdi:

''Bu vakıfta benim dışımda 30 küsur insan var. Neden sadece bana soruluyor? Vakfı ben mi kurdum? Tavuk işi yapılmış. Hakim ailesinin yaptığı ticaret beni ne ilgilendirir. Kaldı ki, dosyadaki hesaplardan para kazanmadıkları, aksine vakfa borçlu oldukları görülüyor. Biz tavuklarla mı bu ülkeyi yıkacağız ya? Kimler var bu vakıfta, şu anki TRT Genel Müdürünün babası, Hayrettin Karaman, Mehmet Fatih Saraç, Murat Ülker, Ömer Bolat. Peki korsan denilen hakkımda tahliye kararının verildiği 2014’teki yönetim kurulu başkanı kim, AK Parti milletvekili İsrafil Kışla. Öncelikle şunu belirteyim, tahliye kararı hukukidir. Ben şu anda tutuklu değilim, rehin tutuluyorum. Eğer Mustafa Başar paraya boğulduysa, AK Parti milletvekili İsrafil Kışla’ya sormaları lazım.''