AHMET ŞIK’IN KİTABINI O ENGELLEMEMİŞ

Fethullah Gülen, 'bugüne kadar aleyhinde birçok yayın yapıldığını, onlarca kitabın piyasaya sürüldüğünü' hatırlattı. Ancak basılmamış bir kitabı engellemek gibi bir gayretinin hiç olmadığını aktardı.

YASAKLAMANIN İLGİYİ ARTTIRACAĞI ENDİŞESİ TAŞIYOR

Açıklamada, “İletişim çağında her türlü yayının internet gibi vasıtalarla rahatça yapılabildiği bir zamanda herhangi bir yayının muhatap okuyucuya ulaşmadan engellenmesinin mümkün olmadığı açıktır. Böylesi teşebbüslerin yasaklanmak istenen yayına alakayı artıracağı da ortadadır" denildi.

O ŞİKAYET ETMEMİŞ

Açıklama şöyle devam etti:

“Bahsi geçen kitapla ve yazarıyla alakalı şahsen herhangi bir şikâyetim ve dava talebim olmamıştır. Konu tamamen Türk yargısının meselesi olup adli makamların bahis mevzuu kitap hakkında hangi gerekçeyle ve delillerle soruşturma başlattıklarını da bilmiyorum. Tamamen bağımsız yargıya ait bir konuda da lehte veya aleyhte değerlendirmede bulunmam tabii ki söz konusu olamaz. Elbette düşünce, ifade ve basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmez esaslarındandır. Fakat herhangi bir özgürlüğün kamu düzeni aleyhinde veya kişilik haklarına saldırı ve masum insanları karalama maksatlı olarak kullanılamayacağı da yine demokrasinin ve insan haklarının en temel düsturlarındandır."

PEKİ ZAMAN MEDYALARI NE YAPIYOR?

Kimse birebir Fethullah Gülen’i suçlamamışken, şahsen kendisinin böyle bir şey yapmasından çok onunla bağlantılı unsurların yaptıkları eleştiriliyorken, Fethullah Gülen’in açıklama yapmak durumunda kalması yeni soru işaretleri oluşturdu.

Bu arada, Zaman medyaları günlerdir Ahmet Şık’ı suçlayacak, zan altında bırakacak, en azından hakkında kuşku uyandırabilecek bir malzeme ve iddia ortaya çıkarabilmek için sadece polisin elinde bulunabilecek çok özel bilgi, belge ve dökümanlarla çeşitli yayınlar yapmaya devam ettiler.

Bu yayınlarda hiçbir somut bağlantı, doğrulanmış bilgi olmadan sadece ellerindeki birbirinden bağımsız malzemeyi kafalarında ulaşmak istedikleri fikre göre montajlayıp, kurgulayarak bir şüphe yaratmaya çalıştılar.

Ancak, bunda başarılı olamayıp, kendi medyalarından bile “bu kadar da olmaz” sesleri yükselmeye devam edince son çare olarak Fethullah Gülen’e bir açıklama yaptırdılar.

Bakalım Fethullah Gülen’in açıklaması üzerlerindeki bu gölgeyi kaldırmaya yetecek mi?

DEMOKRAT HABER