İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğince, İstanbul merkezli 14 Aralık soruşturması kapsamında, Fettullah Gülen hakkında, "terör örgütü kurma ve yönetme suçundan'' tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Savcılığın talebini değerlendiren hakim, Terörle Mücadele Kanunun (TMK) ''Terör Tanımı'' ve ''Terör Örgütleri'' başlıklarını taşıyan 1. ve 7. maddelerine atıfta bulunarak verdiği kararda şu ifadelere yer verildi:

''Şüpheli Gülen'in söz konusu soruşturma dosyasında var olan deliller değerlendirildiğinde, şüphelinin TMK kapsamında örgüt kurarak yönettiği yönünde kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu ve şüphelinin 10 yılı aşkın süredir yurt dışında ikamet ettiği, bir daha ülkeye dönemediği, Amerika'da yaşadığı dikkate alınarak şüpheliye ulaşılamaması ve savunmasının tespitinin mümkün olmaması nedeniyle 'Terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan tutuklamaya yönelik hakkında yakalama kararı çıkarılması yönünde hüküm kurulmuştur.''

bianet'te yer alan habere göre kararda, şüpheli Fethullah Gülen hakkında ''iftira'' ve ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'' suçundan yakalama kararı çıkarılması talebinin ise reddine karar verildiği kaydedildi.