Osmaniye mitinginin ardından Ankara ’ya dönerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, Gülen cemaatiyle ilgili ‘paralel yapının örgüt şemasının ellerinde olduğunu’ söyleyerek Fethullah Gülen hakkında bir iddia ortaya atmıştı.

Pensilvanya’daki örgüt şemasında Kainat İmamı diye geçiyor” diyen Erdoğan, “Hesaplarını Türkiye’ye Humeyni gibi dönmek üzerine kurmuşlar. Mesih diyorlar, mehdi diyorlar. Bütün bunların hepsini söylüyorlar. Örgütün şeması elimizde. Kainat imamı diye başlıyor” iddiasında bulunmuştu.

Bugün de hükümet yanlısı Yeni Şafak gazetesi 8 sütuna ‘Humeyni gibi' başlığını attı.

Zaman gazetesinde yer alan haberde Fethullah Gülen'in bu iddialara yanıtına yer verildi. Haberde daha önce de 8 yıl boyunca ‘örgüt', ‘devlete sızma' gibi iddialarla yargılanıp beraat eden ve kararın Yargıtay Ceza Kurulu'nda onanmasından sonra, Fethullah Gülen'in "Türkiye'ye Humeyni gibi döneceği" manşetleri atıldığına yer verildi.

Ve Gülen'in 25 Haziran 2008'de yaptığı görüntülü sohbet yeniden yayınlandı.

"Ben İthal değil o toprağın çocuğuyum" diyen Fethullah Gülen, "Ezbere konuşabilirler, şeytanın içlerine attığı vehimdir bunlar..." diyor. Gülen, şunları ifade ediyor:

“Ben İranlı değilim ki Humeyni olayım; Humeyni'nin iddiasını hiçbir zaman taşımadım ki ben Türkiye'ye Humeyni gibi döneyim. Ben kendi ülkemin çocuğuyum. Ben dıştan ithal edilmiş ve milletin başına musallat olmuş tufeylilerden değilim. O ülkenin çocuğuyum ben. Onun bir avuç toprağını dünyalara değiştirmem. Kendime göre bir gidişim vardı benim. Onu daha evvel de arz ettim ben, Türkiye'ye dönsem kendim gibi dönerim, yani şimdiye kadar nasılsam öyle.”

İlgili video şurada yayınlandı:

http://www.zaman.com.tr/multimedia_getGalleryPage.action?sectionId=1&type=video&galleryId=144563