Adalet nöbetini sürdüren Ferit Şenyaşar, “Adalet gelene kadar evimizde oturmayacak ve hak hukuk adalet demeye de devam edeceğiz” dedi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 494'üncü gününde. Anne Emine Şenyaşar’ın rahatsızlığı sebebiyle gelemediği adalet nöbetini, oğlu Ferit Şenyaşar “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak belirlenen alanda sürdürdü. 

Burada konuşan Ferit Şenyaşar, “Adliyeler kapalı olsa da Urfa Adliyesi önünde nöbetimiz devam ediyor. Ailemize karşı bir katliam yapıldı. Failler hala toplum içerisinde dolaşıyor. Buna karşın 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuklu bulunan bir kardeşimiz var” dedi. 

İlerlemiş yaşına rağmen annesi Emine Şenyaşar’ın da Elazığ Cezaevi'nde tutulan kardeşi Fadıl Şenyaşar’ı ziyarete geldiğini anlatan Şenyaşar, “Kardeşimizin morali yerinde, ona güç veren adaletin sağlanacağına inancı. Adalet sağlanacak ve o da özgürlüğüne kavuşacak. Biz bu zulmü kabul edip evimizde oturamıyoruz.  Adliye tatil olsa da biz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Adalet gelene kadar da evimizde oturmayacak ve hak hukuk adalet demeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

‘TOPLUM İÇERİSİNE ÇIKAMAYACAKLAR’

Aile sanal medya hesabından ise “OHAL’siz bir Türkiye” etiketiyle, “Yürüttüğümüz kutsal mücadeleye milyonlar sahip çıktı. Mücadelemizle birlikte hakikatler ortaya çıktı. O gün el üstünde tutulanlar bugün toplum içine çıkamayacak durumdadır. Zulme karşı durup, yanımızda olan herkese minnettarız” mesajı paylaştı. 

Kaynak: MA