Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 323’üncü gününde devam ediyor. Emine Şenyaşar sağlık sorunları nedeniyle nöbete katılmazken, Ferit Şenyaşar ise duvara astığı katliamda yaşamını yitirenlerin pankartı önünde nöbete devam ediyor. 

‘ORTADA BİR KATLİAM VAR’

Nöbete ilişkin konuşan Ferit Şenyaşar, annesinin ağırlaşan sağlık sorunlarından dolayı nöbete gelemediğini söyledi. Adliye önündeki nöbetin devam ettiğini belirten Şenyaşar,” Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ise ortada bir insanlık suçu, bir katliam var. Urfa Valisi’nden Cumhurbaşkanı Erdoağan’a kadar herkes bu katliamı bu zulmü biliyor. Katliamın içinde iktidar partisinin bir milletvekili olduğu için kimse hukuk devletinin gereğini yapmıyor” dedi. 

‘SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ’

Savcıların yetkilerinin elinden alındığını belirten Şenyaşar, şunları söyledi: ” Savcıların yetkileri elinden alınmıştır. Yetkiler elinden alındığı için adliye önünde bu zulüm devam ediyor. Biz sonuna kadar direneceğiz. Adaleti sağlayacağız. 3 insanımız katledilmiş kardeşim de 4 yıla yakındır siyasi kararlarla tek kişilik hücrede tutuklu bulunuyor. Bütün Türkiye halkı bu zulmü biliyor. Adliye önündeki mücadelemize devam edeceğiz. Adalet sağlanana kadar da bu kapıdan ayrılmayacağız” dedi.

 VİCDANLAR TAŞ OLDU

Yine aile sanal medya hesabından ise, “Şanlıurfa Adliyesi önünde talep ettiğimiz adalet elbette birilerini rahatsız edecek! Cumhuriyet savcıları empati yapıp vicdanlarının sesini dinleselerdi; adalet talep etmemize bile gerek kalmazdı. Makam sevdası vicdanları taş yapmış!” paylaşımında bulundu.