Sanatçı Ferhat Tunç, 1 Kasım Dünya Kobani Günü'nde bir klip hazırladı. Tunç, dünyanın Kobani'deki direnişçilerin cesaretleriyle nefes aldığını vurgulayarak, sanat çevrelerini insanlığa umut olan zaferi anlatmaya çağırdı.
 
IŞİD kuşatması sırasında Kobani'de olan Sanatçı Ferhat Tunç, yeni klibinde direnişi yansıttı. Kobani ziyareti sırasında Ferhat Arslan'ın çektiği görüntüler Kobani klibinin oluşmasını sağladı. Sanatçı kimliğinin yanı sıra bir aktivist olarak da hayatın içerisinde olan Ferhat Tunç, klibiyle bu tarihsel direnişi ve bu direniş içinde hayatını kaybedenleri yeniden hatırlatıyor.

'SANAT YOLUYLA DİRENİŞ ÖYKÜSÜNÜ TAMAMLAYALIM'
 
Tunç, klip çalışmasına ilişkin şunları söyledi: "Gülüşlerini gökkuşağının altında buluşturup armağan eden gençlerin anısına yaptık bu çalışmayı. Onların gülüşleriyle, cesaretleriyle nefes aldı dünya. Bu güzel insanları anımsamak, anımsatmak vicdani bir duyarlılıktı. Bir müzik adamı olarak ben sadece bir ucundan tuttum. Ressam başka bir tarafından, şair başka bir yerinden tutarsa, bu direniş öyküsü tamamlanacaktır."