Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, polisin kendisine attığı tokadın ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kendisi hakkında sosyal medyadan yaptığı ve gelen tepkiler üzerine kısa süre içerisinde sildiği paylaşımına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda Encü, Özcan’ın “hakaret” suçundan cezalandırılmasını istedi.

NE OLMUŞTU?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, polisin, eski HDP milletvekili ve İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü'ye tokat atmasına ilişkin yaptığı, "adam az bile yapmış" açıklamasına tepki gelmesinin ardından, sözlerinin arkasında durduğunu kaydetti. Özcan, "Polis, insani duygularına yenik düşmüş olabilir. Ben, duygusal bir tepki olarak görüyorum" dedi.  Özcan, "O polis kardeşimizi de anlamak lazım. Bir refleks sonucu bunu yapıyor. O polis kardeşimiz, HDP'liye normal bir vatandaş gözüyle bakamıyor" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Fatih Portkal'ın Youtube kanalında konuya ilişkin soruları yanıtlayan Özcan, Encü'ye yönelik kullandığı, "gavat" ifadesi için bazı arkadaşlarının arayıp uyardığını ve bunun üzerine attığı tweet'i sildiğini belirtti. Özcan, "O üslup bana yakışmadı. O nedenle sildim" dedi.