UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde 2015-16 sezonu 3. ön eleme turu kura çekimi İsviçre’nin Nyon kentinde yapıldı. Fenerbahçe'nin rakibi Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk oldu. İlk maç 28-29 Temmuz'da Kadıköy'de. Rövanş 4-5 Ağustos'ta Ukrayna'da oynanacak.

Fenerbahçe 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk ile eşleşti. İlk maç İstanbul'da oynanacak. Spor Toto Süper Lig 2014-15 sezonunu 2. sırada bitiren Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk oldu.

Fenerbahçe için teknik direktör olarak uzun bir süre Mircea Lucescu gündemde yer almıştı.

Fenerbahçe turu geçmesi durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek  için son etap olan play-off turunda mücadele edecek. Sarı-lacivertliler, Shakhtar  Donetsk'e elenmesi durumunda ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

BU SENE HİÇ TRANSFER YAPMADI

Fenerbahçe'nin seri başı olamaması sebebi ile Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda muhtemel rakipleri arasında bulunan Shakhtar Donetsk'te Ukrayna'daki iç savaşı sebebi ile yıldızları bir bir takımdan ayrıldı. Douglas Costa, Bayern Münih'e; Luiz Adriano, Milan'a ve Fernando ise Sampdoria'ya transfer olurken, Ukrayna temsilcisi henüz hiç kimseyi transfer etmedi. Takımın başında tanıdık bir isim olan Lucescu'nun olması, Turuncu-Siyahlılar için belki de tek tesellileri oldu. Kadrolarında halen Avrupa Futbolunun önemli isimlerinden Wellington Nem, Bernard, Fred ve Srna gibi yıldızlar var.

Shakhtar Donetsk  Ukrayna'da 1936 yılında kurulan futbol kulübü. Maçlarını Donetsk'teki 53.000 Kişilik Donbass-Arena'da oynayan takımın renkleri turuncu-siyahtır. Takımı, Mircea Lucescu çalıştırmaktadır.

20 Mayıs 2009 tarihinde İstanbul'da, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanan UEFA Kupası final maçında Werder Bremen'i 2-1 yenerek tarihinde ilk kez UEFA Kupası'nı müzesine götürmüştür. Bu aynı zamanda son UEFA Kupası'dır. Kupanın yeni adı UEFA'nın yaptığı yeni formatla UEFA Avrupa Ligi olmuştur.

İŞTE EŞLEŞMELER

Panathinaikos-Club Brugge

Young Boys-Monaco

CSKA Moskova-Sparta Prag

Rapid Wien-Ajax

FENERBAHÇE-Shaktar Donetsk

DİĞER EŞLEŞMELER

Sarajevo (Bosna Hersek)/Lech Poznan (Polonya) - Basel (İsviçre)

Ludogorets (Bulgaristan)/Milsami (Moldova) - Skenderbeu  (Arnavutluk)/Crusaders (Kuzey İrlanda)

Helsinki (Finlandiya)/Ventspils (Letonya) - Maribor (Slovenya)/Astana  (Kazakistan)

Celtic (İskoçya)/Stjarnan (İzlanda) - Karabağ (Azerbaycan)/Rudar  (Karadağ)

Trencin (Slovakya)/Steaua Bükreş (Romanya) - Partizan (Sırbistan)/Dila  Gori (Gürcistan)

Midtjylland (Danimarka)/Lincoln (Cebelitarık) - APOEL (Kıbrıs Rum  Kesimi)/Vardar (Makedonya)

Hibernians (Malta)/Maccabi Tel-Aviv (İsrail) - Viktoria Plzen (Çek  Cumh.)

Dinamo Zagreb (Hırvatistan)/Fola Esch (Lüksemburg) - Molde  (Norveç)/Pyunik (Ermenistan)

New Saints (Galler)/Videoton (Macaristan) - BATE Borisov  (Belarus)/Dundalk (İrlanda)

Salzburg (Avusturya) - Malmö (İsveç)/Zalgiris Vilnius (Litvanya)

“Devler Ligi’nin 3. ön eleme turu maçları, 28-29 Temmuz ve 4-5 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Şampiyon Galatasaray ise turnuvaya direkt grup aşamasından katılacak. (Milliyet)