Fenerbahçe'de Yüksek Divan Kurulu başkanlığı seçimi sonuçlandı. Dört adayın yarıştığı seçimlerde 824 oy alan Uğur Dündar yeni divan kurulu başkanı oldu. 

Dündar'a en yakın oy alan aday 799 oy ile mevcut Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük oldu. Görevi devreden Küçük, 2014'ten beri Divan başkanlığı yapıyordu. Seçimi kazanan Uğur Dündar 2 sene boyunca sarı lacivertlilerde yüksek divan başkanlığı koltuğunda oturacak.

Oylama öncesi konuşma yapan Uğur Dündar, “Fenerbahçe’nin içerisindeki mevcut fay hatlarından maalesef kendisine çıkar sağlayan, küçük bir azınlık da var. Hatta buna tek kişilik bir ordu da diyebiliriz, baş harfi Sayın Vefa Küçük” ifadelerini kullanmıştı.

'İNŞALLAH İKİ SENE SONRA DA KOÇ İLE ÇALIŞMAK NASİP OLUR'

Uğur Dündar'ın kendisine yönelik eleştirilerine cevap veren Vefa Küçük, "Bana ismen zikrederek sataşana onun seviyesine inerek değil, kendi seviyem ve karakter cevabı en son cevap vereceğim. Ben sizlerin oyuyla 2014 yılından beri 8 sene süre zarfında 2 başkanla çalıştım. Önceki başkanımızın listesinde yer alan Mithat Gün'e sevgi ve saygılarımı sunarak onun şahitliğine sığınıyorum. Aziz başkanla çok uyumlu, ona faydalı, önünü açan faaliyetlerini destekledim. Zaman zaman fikir birliği, bazen ayrılıklar oluştu. Fikir birliği ve ayrılığı Fenerbahçe'ye daha iyi değer kazandırmak için olan bir mütalaadır. Ali Koç ile 4 seneden bu yana gayet uyumlu bir şekilde çalıştım. İnşallah 2 sene sonra da kendisiyle çalışmak nasip olur" demişti. 

'BEN BU İKİYE BÖLÜNMÜŞLÜĞÜ ÖNLEMEK İÇİN GAYRET ETTİM'

"Ben 2014 yılından beri yaptığım divan kurulu başkanlığımın yanı sıra 6 sene Futbol A.Ş'de bağımsız üye oldum" diyen Küçük, "Kimsenin adamı olmadım, geçmişte de olmadım, gelecekte de olmuyorum. Fenerbahçe'ye 1 dakika dahi zaman ayırmamış, devamsızlıktan sınıfta kalmış, 20 senedir buralarda gözükmemiş, sorumluluğun altına elini uzatmamış kişi gelmiş beni suçluyor. Benim bir yanlışım varsa kabul ediyorum. 4 sene Aziz Yıldırım ile, 4 sene de Ali Koç ile çalışırken onlarla olan mesaimi kimseyle bölüşmedim. Bunları böyle yapsaydım daha iyi miydi? Diğer kulüplerde örnekleri var. İkiye bölünmüşler. Ben bu ikiye bölünmüşlüğü önlemek için gayret ettim" şeklinde konuşmuştu.